adscode
adscode

'4+4+4, erken evliliğe karşı bir argüman'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "4+4+4 eğitim sistemini erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda bir argüman olarak kullanmaya son derece kararlıyız.

'4+4+4, erken evliliğe karşı bir argüman'
Türkiye'den Haberler
2014 yılı sonuna kadar bu konudaki bütün çalışmaları tamamlayacağız ve çocukların sistemden çıkmasına mani olabilecek bütün önlemleri Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı alacaklar" dedi.

Bakan Ayşenur İslam, eğitim sistemi dışında kalan kız çocuklarının tespit edilmesi programını başlattıklarını belirterek, "Eğitim sistemi içerisinde kalması gereken bir çocuk elbette yasa dışı bir evliliğin kurbanı olmayacaktır, olamayacaktır. Onun için 4+4+4 eğitim sistemini erken yaşta ve zorla evlilikler konusunda bir argüman olarak kullanmaya son derece kararlıyız. 2014 yılı sonuna kadar bu konudaki bütün çalışmaları tamamlayacağız ve çocukların sistemden çıkmasına mani olabilecek bütün önlemleri Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı alacaklar" dedi. Çocukların yabancı ile yakınlık mesafesini öğrenmeleri gerektiğini ifade eden İslam, bir yabancıyla karşılaştıklarında hangi tekliflerine, hangi önerilerine ve isteklerine nasıl karşılık vereceklerini öğrenmeleri gerektiğini söyledi. İslam, "Bu bir eğitim. Bu Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatında var. Çocuklarımıza öğretiyoruz. Ama anlaşılan biraz daha yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mesela biz bakanlık olarak ailelere bugünden itibaren böyle bir eğitim vermeyi tasarlıyoruz. Çocuklarınızı yabancı mesafesi konusunda bilinçlendirin. Nasıl bilinçlendirecekler bunu öğretmeye çalışacağız ailelere" diye konuştu. Bakanlıkların da kendi verilerini İçişleri Bakanlığı ile paylaşacağını aktaran İslam, "Eğitim sistemi dışında kalan kız çocuklarının tespit edilmesi programını başlatıyoruz. Bunları takip edeceğiz. Eğitime devam etmesini sağlayacağız. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı çalışacak. Bu konu çok önemli" dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)