adscode
adscode

4+4+4 Kayıp Kuşak

Hacettepe Üniversitesi’nin yürüttüğü bir araştırmayla Türkiye’nin zekâ atlası çıkarıldı. Prof. Öktem, erken okula başlayan çocukları ‘kayıp kuşak’ olarak niteledi.

4+4+4 Kayıp Kuşak
Bilim Teknoloji
HACETTEPE Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem, TBMM’de verdiği “Çocuklarda ve Ergenlerde Teknoloji Bağımlılığı” konferansında Türkiye’de yapılan bir araştırmayla ülkenin ‘zekâ haritasının’ çıkarıldığını açıkladı.

4+4+4 uygulamasının sonuçlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapan Öktem şunları söyledi:

DEPRESYON AZALIYOR
“40 yaşın üstünde zekâ düzeyi ciddi şekilde azalıyor. Ama zekâ ne kadar düşüyorsa depresyona girmeleri de o kadar azalıyor.”

OKUYAMIYORLAR
“Özellikle alt sosyo-ekonomik gruplarda büyük kayıp var. Okula erken başlatılan çocukların 3’te 2’si okuma-yazmayı sökemiyorlar. 3’üncü sınıftalar hâlâ okuyamıyor. Bu kayıp kuşaktır. Çocukların bellerinde eğrilik başladı, zira oturdukları sıralar uygun yükseklikte değil.” Öktem sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok fazla film seyreden, tablet kullanan çocuklarda mesafe ya da ortamı algı gücü azalıyor. Çünkü ekran iki boyutlu, ama gerçek hayat üç boyutlu. Çocuklarda arabaların ne kadar uzaklıktan geldiğini kestirmede dahi azalma oluyor.”

Hürriyet

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)