adscode
adscode

46 Bin Öğrenci Mazeret Sınavına Girecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB),bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan 46 bin öğrenci için hafta sonu mazeret sınavları yapılacak.

46 Bin Öğrenci Mazeret Sınavına Girecek
MEB
MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılamayan öğrenciler için 14 Aralık Cumartesi ve 15 Aralık Pazar günü mazeret sınavı yapılacak.

Bakanlık, 28-29 Kasım'da gerçekleştirilen ortak sınavlara 8. sınıfta öğrenim gören 1 milyon 290 bin 717 öğrencinin, yurt içi ve yurt dışı 972 sınav merkezinde 14 bin 407 okulda ve 86 bin 25 sınıfta katılımı planlanmış ve bu yönde her türlü hazırlık yapılmıştı. Ancak sınavlara katılım 1 milyon 244 bin 733 ile yüzde 96,4 oranında gerçekleşti, 45 bin 984 öğrenci ise sınava katılmadı.

Okul Müdürlükleri tarafından ortak sınavlar sonrasında sonrasında, mazeretlerini sınavlardan önce bildiren ve sınav günü mazeretli ya da mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen öğrencilerin bilgileri sınav günü son oturumdan sonra e-Okul sistemine işledi. E-Okul sistemine işlenen bilgiler doğrultusunda Bakanlık, mazeret durumuna bakılmaksızın sınava katılmayan tüm öğrenciler için sınav yerleştirmesi yaptı.
Bu doğrultuda hafta sonu gerçekleştirilecek mazeret sınavlarına 45 bin 984 öğrenci katılabilecek şekilde hazırlıklar yapıldı.

Öğrenciler, Bakanlıkça 818 merkezde sınava alınacak. Sınavlarda yaklaşık 8 bin 42öğretmenve 2 bin 601 idareci de görevli olacak.

Mazeret sınavlarının ilki 14 Aralık Cumartesi günü yapılacak. İlk gün Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi sınav oturumları gerçekleştirilecek. Öğrenciler 15 Aralık Pazar günü ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girecek.Oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Sınavlar saat 12.00'de tamamlanmış olacak.

Her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika olacak.
Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınava katılmamış olarak değerlendirilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.

Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlarda, e-Okul sisteminde kayıtlı olduğu zorunlu yabancı dil dersinden sorumlu olacak.

Geç gelene ek süre verilmeyecek

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın alınacak.

Bunları bulundurduğu belirlenen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacak.

Sınav bitiminden önce gelen tüm öğrenciler sınava alınacak, sınav bitmeden öğrenciler sınıflarından çıkmayacak. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecek.
Sınav sonuçları ocak ayında açıklanacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)