adscode
adscode

46 ülkeden 540 yabancı öğrenci, Türkçe'yi Türkiye'de öğrenecek

Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) bugün başlayan "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında 46 ülkeden 540 yabancı öğrenci, Türkçe'yi Türkiye'de öğrenecek ve Türk kültürünü yakından tanıyacak.

46 ülkeden 540 yabancı öğrenci, Türkçe'yi Türkiye'de öğrenecek
Eğitim
Enstitüden yapılan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk dilini, tarihini ve sanatını tanıtmak amacıyla katma değerli projelere imza atmaya devam eden Yunus Emre Enstitüsü'nün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği "Türkçe Yaz Okulu" programı, 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile bugün başladı.

27 Ağustos'a kadar sürecek program, Türkiye'nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülecek. Öğrencilerin program ile Türkçe'yi yerinde öğrenmesi ve Türk kültürünü yakından tanıması planlanıyor.

Türkçe Yaz Okulu programı, yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden misafirlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Misafirler, iletişim dili olarak Türkçe'nin kullanıldığı organizasyonda hem Türkçe eğitimi alma hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihi ve turistik yapılarını gezerek ülkenin kültürünü tanıma imkanı bulacak.

   - "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı"

  Gruplara ayrılan öğrenciler, bir ay boyunca programın uygulandığı 20 üniversitede eğitim programlarına katılacak.

Programın sonunda İstanbul'da bir araya gelecek öğrenciler, "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğinin ardından ülkelerine dönecek.

Programa, Afganistan, Almanya, Ürdün, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan'nın yanı sıra Belçika, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İran, Filistin, İtalya, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Romanya, Sırbistan, Sudan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan gelen öğrenciler katılıyor.

Türkçe Yaz Okulu'nun eğitimleri ise Afyon Kocatepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, On Sekiz Mart Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (DİLMER), Uludağ Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun Şubesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi'nde yapılacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)