adscode
adscode

5 Yaşındaki Çocuğunuz Okula Hazır mı?

Bahçeşehir Kolejleri, 4+4+4 yeni eğitim sistemine göre Mayıs ayı boyunca 5 yaş grubundaki çocuklara yönelik 1. sınıfa hazırlık programı düzenliyor.

5 Yaşındaki Çocuğunuz Okula Hazır mı?
Anaokulu

Bahçeşehir Kolejleriçocukları ve aileleri yeni eğitim sistemine hazırlıyor. Sosyal sorumlulukkampanyası kapsamında tüm illerde 4+4+4 eğitim modeline göre 60 ayını doldurançocuklara Mayıs ayı boyunca ücretsiz 1. sınıfa hazırlık okulu açıyor.

Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü PsikologDemet Köklü, yeni eğitim sistemi ve Türkiye genelinde başlattıklarıbilinçlendirme kampanyasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:Bahçeşehir Kolejlerinde zaten son 10 yıldır 4+4 eğitim sistemini uyguluyorduk.İlk dört yıl, sınıf öğretmenleri, 5. sınıftan itibaren de branş öğretmenleriderse giriyordu. Yeni sistemle birlikte öğrencilerin 1. sınıfa başlama yaşı 1yıl öne alınmış oldu. Dünyanın 197 ülkesinin 126sında 5 yaşını doldurançocuklar 1. sınıfa başlıyorlar. Yeni eğitim sisteminin Türkiyede de başarıylauygulanabilmesi için mevcut sınıf öğretmenlerine 5 yaş çocuklarının gelişimözellikleri ile ilgili gerekli eğitimler verilmeli, müfredat 5 yaş çocuklarınagöre yeniden oluşturulmalı, çocuklara daha büyük ve esnek sınıflarda eğitimimkanı sunulmalı ve en önemlisi anne babalar da bu konuda eğitim almalıdır. Buyeni sistemde okul öncesi eğitim, daha çok önem kazanmakta.

 

EN DOĞRU ZAMAN 3 YAŞ

Bilimsel araştırmalara göre çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedenselgelişimlerinin yüzde 70 ini 0-6 yaş arasında tamamladığına dikkat çeken KöklüOkul Öncesi eğitimi almış çocukların okul başarısı daha yüksek. Özellikle artıkçocukların yeni sistemle 1 yıl daha erken ilkokula başlayacak olmalarınedeniyle, Erken Çocukluk Eğitimi daha da vazgeçilmez olmuştur. Türkiye'nin 7bölgesinde 70 okulla aynı standart ve kalitede eğitim hizmeti veren BahçeşehirKolejleri olarak yeni eğitim sistemine göre çocukları ve aileleri hazırlamakiçin Türkiye genelinde bir kampanya başlatıyoruz dedi.  2012-2013 EğitimÖğretim döneminde 60 ayını doldurup 1.sınıfa başlayacak öğrenciler için Mayısayında Eğlenerek 1.Sınıfa Hazırlanıyorum Bahar Okulu programı hazırladıklarınıaçıkladı.

 

5 YAŞA FARKLI EĞİTİM

Dünyanın 126 ülkesinde 5 yaşını dolduran çocuklar 1. sınıfa başlamakta ancakbunu başaran ülkelerde bu yaş grubu için farklı sınıf, farklı eğitim içeriği veöğretmen sağlamakta. Bu konuda uygulama yapan ülkelerin sınıf ortamlarıbizdekinden oldukça farklı. Bu yaş grubundaki çocuklar daha serbest düzenlenmişesnek programlar yoluyla ilköğretime başlamakta.

Bahçeşehir Kolejleri NYU Steinhard Eğitim Fakültesi ve Bahçeşehir ÜniversitesiEğitim Bilimleri Fakültesi danışmanlığında hazırlanan ve mayıs ayında yapılacakatölye çalışmalarıyla 5 yaş çocukları için uygun eğitim ortamları ve eğitimiçerikleri uygulamalı olarak gösterilecek. Sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.Sonuçta ülkemizde 4+4+4 sistemi ileokula başlayacak 5 yaş grubuna uygun sınıf ortamı ve eğitim içeriği belirlenmişolacak. Çalışma Newyork Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr.Jacqueline Mattis, Newyork Üniversitesi uygulamalı psikoloji bölümünden Prof.Dr. Clancie Blair, Bahçeşehir Üniversitesi eğitim bilimleri fakültesi dekanıProf. Dr. Hasan Şimşek, Newyork Üniversitesi öğrenme ve okul psikolojisibölümünden Prof. Dr. Selçuk Şirin yönetiminde yapılacak.

 

Kişiye özgü eğitim modeli

Bahçeşehir okullarında 2007 yılından itibaren Kişiye Özgü Öğretim Modeliuygulandığı için 1. kademe sınıflar daha büyük ve esnek yapıda olduğunusöyleyen Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Psikolog Demet Köklü Sınıflardaminderli oturma grupları, bireysel çalışma ve grupla çalışma gibi birçok farklıöğrenme köşeleri mevcut. Dolayısı ile 5 yaşını dolduran öğrenciler, 1.sınıfageçiş yaptıklarında zorlanmayacaklar dedi.

 

Akşam


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)