adscode
adscode

5,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilecek

​MEB ile TÜSEKON arasında imzalanan "Trafik Bilinci Kazandırma Eğitimi Protokolü" kapsamında Türkiye genelinde 5,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilmesi planlanıyor.

5,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilecek
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan "Trafik Bilinci Kazandırma Eğitimi Protokolü" çerçevesinde, Türkiye genelinde, okul öncesi ve ilkokul çağındaki yaklaşık 5,5 milyon çocuğa trafik eğitimi verilecek.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, projenin tanıtımı dolayısıyla Fatih Çapa Fen Lisesinde düzenlenen programda, trafiğin de tıpkı eğitim gibi herkesin dört elle sarılması gereken bir mesele olduğunu söyledi.

Trafik eğitiminin çocuklar için güzel sonuçlar doğurmasını dileyen Yelkenci, şöyle konuştu:

"Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, yaptığı güzel işlere bir yenisini daha eklemiş oluyor. Daha önce Sayın Valimizle bu çalışmaların ilkokul sıralarına inmesi gerektiğini görüşüyorduk. Bugün bu meseleye dair önemli bir adım atılmış oluyor. Bu noktada velilere, öğretmenlere ulaşmamız gerekiyor. Bu çalışmanın bütün aktörlerle beraber desteklenmesi halinde güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum.”

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin de milyonlarca çocuğa ulaşacak bir eğitim seferberliği başlattıklarını ifade etti.

Verilecek eğitimlere ilişkin iyi materyaller hazırladıklarını dile getiren Tekin, "Eğitimcilerden ve öğretmenlerden istediğimiz ise çocukların eğitimleri eksiksiz şekilde almasını sağlamaları." diye konuştu.

Konuşmaların ardında eğitimci Çetin Büyükçınar tarafından okul öncesi ve ilkokula gidecek yaştaki çocuklara yönelik, trafik eğitimine ilişkin hazırlanan interaktif materyaller tanıtıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)