adscode
adscode

60 Ay Tartışması 30 Yıl Önce Başlamış

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı son yasal düzenlemelerle, okula başlama yaşının 60 aya (5 yaş) indirilmesine ilişkin tartışmaların 30 yıl önce de gündeme geldiği, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan…

60 Ay Tartışması 30 Yıl Önce Başlamış
Ortaokul
O dönem Milli Eğitim Şurası’na katılanlardan İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Yavuzer, dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından getirilen teklifin tartışıldıktan sonra reddedildiğini, 66 aylık (5,5 yaş) çocukların okula başlatılmasının ise 1-2 dönem uygulandıktan sonra başarısızlığa uğradığı için durdurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuzer Milliyet’e şunları anlattı:
Okula mahkûm ediliyorlar“Hayata geçirilmekte olan yasa ile çocukların 60 ay ile 72 ay arasındaki çocukların aynı anda, aynı sınıfta okula alınmaları söz konusu... 60 aylık çocuk ile 72 aylık çocuk arasında bir yaştan fazla fark var.  Mevcut sistem hayata geçer de 60 aylık çocukla 72 aylık çocuk aynı anda eğitime başlarsa, bir yanda eğitime hazırlıklı olan bir çocuğu (72 aylık) almış oluyoruz, öbür tarafta hep başarısızlığı yaşatacağımız bir çocuğu (60 aylık) okula mahkum etmiş oluyoruz.”
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)