adscode
adscode

60 meslek lisesi Anadolu lisesi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı plansız şekilde açıkladığı LGS ile öğrenci alacak okulların ihtiyacı karşılamayacağını anlayınca 60 meslek lisesini, Anadolu lisesine çevirmeye karar verdi.

60 meslek lisesi Anadolu lisesi oldu
Eğitim
Anadolu liselerinin adrese dayalı yerleşecek öğrencilerin ihtiyacını karşılayamayacağını anlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), onlarca meslek lisesini Anadolu lisesine dönüştürmek için çalışmalara başladı. Bu okullarda görev yapan alan öğretmenlerine gidebilecekleri başka bir okul sunamayan Bakanlık, yeni mağduriyetlere kapı araladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kaldırılan TEOG’un yerine getirilen yeni ortaöğretime geçiş sisteminin yarattığı sancılar gün yüzüne çıktı. Velilerin ve öğrencilerin tercihinin akademik eğitim veren liselerden yana olmasına karşın sınavla öğrenci alacak okulların büyük bölümünü imam hatip ve meslek liseleri arasından belirleyen MEB, İstanbul’daki 60 meslek lisesini Anadolu lisesine dönüştürdü. MEB’in okul yönetimlerine sunduğu gerekçe ise “LGS adaylarının adrese dayalı sistemle yerleşeceği yeterli sayıda Anadolu lisesi yok, o yüzden sizi kapatıyoruz” oldu.

Alan öğretmenleri ortada kaldı
Okul yönetimleri, iki gün önce kendilerine gönderilen yazıyla okullarının kapatılacağından haberdar oldu. Kapatılan okullarda, “Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik, Muhasebe-Finansman, Çocuk Gelişimi, Güzellik ve Bakım, Sağlık Meslek” gibi bölümlerin yer aldığı öğrenildi. Bu alanlarda görev yapan öğretmenlere gidebilecekleri başka bir okul sunulmaması, yeni bir mağduriyete daha kapı araladı.

***

“Yanlışların bedeli öğrencilere ödetiliyor”

MEB’in yanlış okullaşma politikasının bedelinin öğrencilere, velilere ve öğretmenlere ödetildiğini söyleyen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Bu okullarda şu anda okuyan öğrencilerin ve bu okullarda çalışan eğitim ve bilim emekçilerinin durumu ne olacak?” diye sordu. Aydoğan, 2 Haziran’da düzenlenen LGS’den bugüne çok sayıda tepki ortaya konulduğuna dikkat çekerek, “MEB ise sessizliğini korumaya devam ediyor” dedi. İstanbul’da yaşanılan okul dönüştürülmesinin diğer illerde de gerçekleşebileceğine dikkat çeken Aydoğan, şöyle devam etti:

“Eğitim Sen olarak 16 Mart’ta başlattığımız ‘Öğrencime Dokunma!’ kampanyamızda Türkiye genelinde tüm öğrencilerin ve velilerin okul türü tercihlerinin fen lisesi ve Anadolu lisesi olduğunu sayısal veriler ile paylaşmış, MEB’in öğrenci ve velilere rağmen bir okullaşma politikası izlediğini söylemiştik. ‘Öğrencilerimizin geleceğini, hayallerini yap-boz tahtasına çeviren bu sisteme, ‘Artık yeter’ diyoruz. Öğrencilerimize, çocuklarımıza ve geleceklerine sahip çıkmanın tam zamanıdır.”

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN/ BİRGÜN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)