adscode
adscode

72 yaşındaki Şevki amcanın okuma aşkı

Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesinde bir bölüm kazanmak için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdi.

72 yaşındaki Şevki amcanın okuma aşkı
Sınavlar
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Kılıç, sabah erken saatte sınava gireceği Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü'ne heyecanla geldi. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kılıç, insanların yaşını düşünerek eğitim durumunu sınırlamaması gerektiğini söyledi.

Üniversite sınavlarına her yıl girdiğini ifade eden Kılıç, "Evliyim, iki çocuğum var. Yaklaşık 20 yıldır emekliyim. Evime, aileme katkıda bulunmak için hurdacılık yapıyorum. Özellikle bulduğum eski kitapları sahaflara vererek değerlendiriyorum. Kitap okumayı da çok seviyorum. 72 yaşındayım, kendimi bildim bileli kitap okuyorum. Her akşam uyumadan birkaç sayfa okurum" diye konuştu.

Emekli olmadan önce de çeşitli üniversiteler kazandığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Şu an Anadolu Üniversitesi tarih bölümü son sınıf öğrencisiyim. İstanbul'da memuriyetim sırasında 1983'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanmıştım. İşimizden dolayı devam edemedik. 2010'da girdiğim sınavda ise Karabük Üniversitesi'ni kazandım ama devam edemedim. Geçen yıl Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü'nü kazandım kayıt yaptırdım ama Edirne'den Kırklareli'ye her gün gidip gelmek zor geliyor. Hem ekonomik anlamda hem de yaşıma göre uzak. Edirne'de tarih bölümünde okumak istiyorum. Burada evim üniversiteye yakın. Daha önceki yıllarda başka illerde çeşitli bölümler kazandım ama devam edemedim. Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümünü açıköğretimden bitiriyorum, şimdi hedefim Trakya Üniversitesinde aynı bölümün örgün öğretimini okumak."

 "Gençler ülkenin geleceği"

Şevki Kılıç, tarihe ilgi duyduğunu ve genellikle tarih kitapları okuduğunu anlatarak, "Benim hedefim bu bölümlerdeki eğitimi almak. 'Okumanın yaşı yok' dedik çıktık yola. Sigara, alkol kullanmıyorum. Üç paket sigara parasını kenara koyup, sınava giriyorum. Gençlere tavsiyem istedikleri bölümü okusunlar. Tercihlerini doğru yapsınlar. Gençler bu ülkenin geleceği. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)