adscode
adscode

75 Öğrenciye Rusya'da İş Garantili Eğitim Fırsatı

Akkuyu NGS AŞ tarafından başlatılan eğitim programı kapsamında bu yıl 75 öğrenci Rusya'da burslu ve iş garantili nükleer enerji uzmanlığı eğitimi alacak.

75 Öğrenciye Rusya'da İş Garantili Eğitim Fırsatı
Yurtdışı Eğitim

Akkuyu NGS AŞ tarafından başlatılan eğitim programı kapsamında bu yıl 75 öğrenci Rusya'da, burslu ve iş garantili nükleer enerji uzmanlığı eğitimi alacak.  

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak olan Akkuyu NGS AŞ'nin Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetlerarası antlaşma çerçevesinde, nükleer teknoloji alanında Türk insanı altyapısının oluşturulması için eğitim programı başlattığı hatırlatıldı.

 

Sınavla, geçen yıl 50 Türk öğrencinin nükleer mühendislik eğitimi almak üzere Rusya'ya gönderildiği belirtilen açıklamada, bu yıl da 75 öğrencinin aynı amaçla gönderilmesinin planlandığı ifade edildi. 

 

Önceden ilan edilen sınav duyurusuna göre başvuru formlarını dolduran öğrencilerden gerekli şartları taşıyan toplam 600 kişinin sınava giriş hakkı kazandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:  

 

''Söz konusu öğrenciler, Türkiye genelindeki üniversitelerin Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakültelerinin, fizik, ve/veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıflarından seçilmişlerdir.''

 

Yazılı yapılacak sınavın 15 Temmuz 2012 tarihinde Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde saat 13.30'da gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, sınavın genel lise müfredatı matematik ve fizik konularını içereceği bildirildi. 

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)