adscode
adscode

8. HALI TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR!

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği, geleceğe yatırım yapmak ve ülkemizdeki yeni yeteneklere fırsatlar sunmak için, Türkiye'nin en kapsamlı “Halı Tasarım Yarışması”nın sekizincisini düzenliyor. Yarışmanın…

8. HALI TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR!
Etkinlikler

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Halı Tasarım Yarışması, hem halıcılık sanatının gelişmesine yardımcı olmayı hem de sektöre süreklilik ve canlılık kazandıracak genç halı tasarımcılarını keşfetmeyi hedefliyor. Üniversite öğrencileri veya yeni mezunların katılımına açık olan yarışma her yıl genç ve yetenekli tasarımcı adaylarına kendilerini ifade etme şansı tanıyor. 

Kimler Başvurabilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde veya yurtdışında okuyan T.C. veya K.K.T.C vatandaşlarına açık olan yarışmada, üniversitelerin Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans  bölümlerinde ( bölüm sınırlaması olmaksızın ) okuyan veya en fazla 5 yıl önce mezun olmuş olan herkes  yarışmaya katılabiliyor. Doktora ve üzeri derecedeki öğretim görevlilerinin katılamayacağı tasarım yarışmasına aynı zamanda İHİB’in daha önce düzenlemiş olduğu Halı Tasarım Yarışmalarında ilk üç dereceye girenler de katılım sağlayamıyor.

Yarışma Süreci

Başvuruların ilk değerlendirilmesi 16 Haziran 2014 Pazartesi yapılacak ve sunum dosyaları ve başvuru dökümanları dosya numaralarına göre incelenerek ikinci aşamaya kalan dosyalar belirlenecek. 18 Haziran Çarşamba günü adaylar Jüri ile sözlü görüşme yapacak olup, İkinci aşamaya kalmış olan katılımcılardan sunum yapmaları istenecek. Bu çerçevede tasarlanan halının kullanım alanı, tüketici tarafından kullanılabilirliği ve halının piyasaya sunulabilirliğinin araştırılması ön planda tutulacak. Yapılan görüşmeler sonucunda 8 finalist belirlenecek olup, finalistlerin kendilerinin seçeceği bir tasarımın 150 x 220 cm ölçülerinde üretimi istenecek. Böylece her finalist, bir halı tasarımını final gecesi için jüri özel sunumuna hazırlamış olacak.

Cazip Ödüller

Yarışmacıları çok cazip ödüller bekliyor: 

1.Yurt dışındaki en önemli halı fuarını ziyaret

İlk 8’e kalan finalistler sektörün en önemli fuarlarından olan Domotex Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nı ziyaret etme şansı yakalıyor.

2. Para ödülleri

Birincilik Ödülü                  :              7.000,00 TL

İkincilik Ödülü                   :              5.000,00 TL

Üçüncülük Ödülü            :              3.000,00 TL

3. Eğitim ödülü

İlk 8’e kalan finalistler 2015 yılı içerisinde 6 aylık yabancı dil kurs bedelinin %90’ı İHİB tarafından karşılanıyor.

4. Bilgisayar ödülü

İlk 3’e kalan finalistleri birer MacBook Pro 13 bekliyor.

5.İnovasyon ödülü

Finale kalan 8 aday arasından, jürinin layık görmesi durumunda, en çok inovatif tasarıma veriliyor. İnovasyon ödülü almaya layık görülen finalist Fransa’nın önde gelen tasarım fuarı Maison&Objet’ye götürülüyor.  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)