adscode
adscode

Fotoğraf Makinelerinin Yerini Cep Telefonu Alıyor

Uzun yıllardır kullanılmakta olan fotoğraf makineleri ne yazık ki artık tarihe karışır bir şekilde raflardan kalkmaya başlamaktadır.

Fotoğraf Makinelerinin Yerini Cep Telefonu Alıyor
Türkiye'den Haberler

Çünkü hızla gelişen ve gelişmeye devam eden teknoloji sayesinde cep telefonlarına sürekli eklenen yeniliklerle birlikte fotoğraf makinelerinin yapabileceği bütün işlemleri daha iyi kalitede yapmayı başarmıştır. Cep telefonu hem pratik kullanımı ile hem de kaliteli fotoğraf ve video çekimleri sayesinde daha çok kullanılır bir hal almıştır. Fotoğraf çekmeyi bir hobi olarak yapan kişilerin bile beğenisini toplamayı başaran cep telefonları teknik özelliklerinin çok fazla olması sayesinde daha kaliteli fotoğraf ve videolar çekmeye başlamıştır. Fotoğraf makinesi yerine cep telefonu kullanmanın bir diğer avantajı ise çekilen fotoğraf ve videoların sosyal medya üzerinden paylaşılabilmesidir. Yani cep telefonu sayesinden ölümsüz anlarınızı sevdikleriniz ile anında paylaşmanın her zaman farkını yaşamanız mümkündür. Gelişen teknoloji cep telefonlarının artık panoramik fotoğraflar çekmesine bile izin veriyor. Bu fotoğraflar ile panoramik albüm bastırarak yüksek detaya sahip bir fotoğraf albümüne sahip olabilirsiniz. 

 

Fotoğraf makinesi eski tarihlerde hiç yokken zamanla seçkin ve zengin insanların kullanabileceği bir cihaz olarak bilinmektedir. Tabii bu zamanla gelişen teknoloji ile fiyatları biraz daha aşağı çekmiş birçok insanda alma imkanı bulmuştur. O zamanlarda dijital fotoğraf makinesi almak çok lüks bir şeydir. Şimdi ise günümüze baktığımızda birçok ailede evlerinde hiç fotoğraf makinesi olmadığı varsa da kullanmadıkları görülmüştür. Bu fiyat yüksek olduğu için alamamaktan kaynaklanmamaktadır. Çünkü bireyler ikinci bir cihaza ihtiyaç duymayacağı cep telefonlarını yaygın bir şekilde kullanır hale gelmiştir. Tek bir cihazın yapabileceği bütün işlemleri bir arada bulunduran cep telefonları sayesinde kişiler ikinci bir cihazı yanında taşıma ihtiyacı hiçbir zaman hissetmemiştir. İkinci bir cihazı yanında taşımak yük olmanın yanı sıra gereksiz bir şeydir. Çünkü çekim kalitesinin en yüksek bir fotoğraf makinesinden farkı olmayan cep telefonları hemen hemen herkesin elinden düşmeyen bir cihaz olma haline gelmiştir. Yapılan birçok araştırmalar incelendiğinde eskinden fotoğraf makinesi kullanım oranı oldukça yaygınken şimdiki dönemlerde bu durumda ciddi bir şekilde azalma görüldüğü gözlerden kaçmamaktadır. Yine diğer bir araştırmada da cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve video sayısının fotoğraf makinesinden çekilme oranına göre fazlasıyla artmış olduğunun herkes farkında olmaktadır. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)