adscode
adscode

88 Bin Kontenjan Niye Boş Kaldı? 3. Yerleştirme Olur mu?

Eskiden üniversite girmek çok zordu. Bugün ise her ile neredeyse her ilçeye üniversite açıldı. Yani okul ayaklarına kadar götürüldü ama bu kez de gençler istemiyor. Çünkü artık diploma bir işe yaramıyor!…

88 Bin Kontenjan Niye Boş Kaldı? 3. Yerleştirme Olur mu?
Günün Yazısı
Eğitimin tümü gibi üniversiteye giriş de iyi yönetilemiyor. Milyarlarca lira harcayıp yeni üniversiteler açıyorsunuz ama doluyor mu, dolmuyor mu, hiç ilgilenmiyorsunuz. İşte gariplik bu noktada başlıyor ve YÖK, ÖSYM, MEB kafasına göre hareket edip devletin kıt kaynaklarının heba olmasına neden oluyor.

İkinci yerleştirme sonunda tam 88 bin kontenjan boş kaldı! Kazanıp da kaydını yaptırmayanlarla birlikte bu sayı 100 bine çıkarsa hiç şaşırtıcı olmaz!

Peki ilgili kurumlar bu konuda ne yapıyor?
Hiç bir şey. 
Olup biteni sokaktaki Ahmet Efendi gibi izliyorlar o kadar!
Devletin kaynakları, gençlerin hayalleri, velilerin emekleri heba olmuş kimin umurunda!

Tıp ve Hukuk'a baraj getirilmesi doğru bir karardı ama zamanlaması yanlıştı. Sonuçlardan sonra görüldü ki, baraj sıralaması da yanlış. 
Görünen o ki ilgili puan türlerinde kontenjan kadar öğrenci bulunmuyor ki, tıp ve hukuk fakülteleri dolmadı. 
Ayrıca ilgili puan türlerindeki tüm yüksek puanlı öğrenciler tıp ve hukuka yöneldiği için aynı puan türüyle öğrenci alan fakültelerin de hem puanları düştü hem de kontenjanları dolmadı.

Peki üçüncü bir yerleştirme söz konusu olabilir mi? Özellikle de KKTC üniversiteleri için! Çünkü durumları hiç de parlak değil.
Bence düşünülebilinir aka aynı kurallarla değil!

Ek yerleştirmelerde eksi 5 puana kadar inilmesi gerekir ki, o fakülteleri kıl payı ile kaçıranlara bir şans daha doğsun ama bu kadarı bile düşünülemiyor. Oysa artı, eksi 5 puan öğrenci kalitesi açısından hiç bir şeyi değiştirmez.

İşini hakkıyla yapan, sorun değil, çözüm üreten yöneticilere ne zaman kavuşacağız?..
Ne olur, daha çok beklersiniz demeyin!!!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)