adscode
adscode

AB, Türkiye’de gençlerin istihdamına TrakyaKAriyer projesi ile destek sağladı

Trakya Kalkınma Ajansı, “Trakya bölgesindeki gençlerin istihdamını destekleyecek bir projeyi 2016 yılında hayata geçirdi.

AB, Türkiye’de gençlerin istihdamına TrakyaKAriyer projesi ile destek sağladı
Üniversite
Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasına yönelik oluşturulan TrakyaKAriyer projesi 3 milyon euro’yu aşan bir bütçe ile hayata geçirildi. Proje kapsamında Namık Kemal, Kırklareli ve Trakya Üniversitelerinde kurulan kariyer merkezleri aracılığıyla bölgesel ölçekte işverenler ile üniversiteler arasındaki bağlar güçlendirilmeye başlanarak, İŞKUR, Trakya Bölgesi Ticaret ve Sanayii Odaları, Organize Sanayii Bölgeleri paydaşları projeyi birlikte yürütüyor. Öncelikli olarak yeni mezunlar ile öğrencilere istihdam sağlamayı hedefleyen proje, 2016 yılının ilk çeyreğinde start aldı ve 20 ay boyunca kesintisiz sürdürülecek.

Kapasitesi geliştirilmesi hedeflenen Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin temsili açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla 26 Aralık 2016 tarihinde Trakya Üniversitesi, Türkan Sabancı Kültür Merkezi yanı Balkan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Müezzinoğlu: “TrakyaKAriyer, Edirne’nin istihdamına katkı sunacak”

Kariyer Merkezi’nin temsili açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu gençler için bu projenin önemine vurgu yaparak, “ Bölgemizde eğitim gören gençlerimiz artık hizmete sunduğumuz Kariyer Merkezi ile birlikte iş hayatına daha kolay adım atabilecekler. Kariyer Merkezi Edirne’nin istihdamına ve gelişmesine de önemli katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile Kariyer Merkezi’nde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Kariyer Merkezi’nin açılışına CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Kamuran Ersan ve Edirne’nin kamu kuruluşlarını temsilen İl müdürleri katıldı.



Gençler Üniversite sonrası TrakyaKAriyer ile iş hayatına başlıyor

Proje kapsamında Namık Kemal, Trakya ve Kırklareli üniversitelerinde kurulacak kariyer merkezleri aracılığıyla öğrenci ve yeni mezunların iş hayatına geçişleri sağlanacak. Böylece yeni mezunlar ve üniversite öğrencileri ile işverenler aynı platformda buluşabilecek. İşverenlerin yanı sıra kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımıyla da gençler, hızlıca istihdama katılabilecek. İşverenler de aradıkları özelliklere sahip nitelikli çalışanlara kolaylıkla ulaşabilecek.
Proje hakkında bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, gençlerin iş hayatına kazandırılması noktasında başta sivil toplum kuruluşları ve özel sektör olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin çaba sarf etmesi gerektiğine inanarak TrakyaKAriyer projesine imza attıklarını söyledi.


Bölgesel ölçekte işverenler ve gençler aynı platformda
TrakyaKAriyer projesinin Trakya bölgesinde bölgesel ölçekte işverenler ile gençleri bir araya getirerek, gençleri hızlıca iş hayatına kazandırmayı hedeflediğini belirten Şahin, bu proje kapsamında işverenler, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve gençlerin katılımıyla “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli” çerçevesinde kariyer merkezi modeli oluşturacaklarını vurgulayarak projeye ilişkin şu bilgileri verdi:
“İstihdam sürecinde yer alan tüm paydaşların katılımı ile oluşturulacak kariyer merkezi modeli ile, kariyer hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde sunulması için her ortağın belirli roller ve sorumluluklar alarak sürece katkı sunmasını hedefliyoruz. Böylece üniversiteler farklı sektörlerde yer alan ortaklarla aynı platformda buluşurken; işverenler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımıyla da mezunlar ve öğrenciler, iş arama becerilerini geliştirerek daha kolay istihdam edilecekler. İşverenler de aradıkları özelliklere sahip nitelikli çalışanlara kolaylıkla ulaşacak.’ dedi.

Uzun vadeli işbirliği
Uzun vadeli işbirliği modeli sayesinde gençlerin kariyer merkezlerinden bilgi ve danışmanlık hizmetlerini alabileceklerini kaydeden Şahin, “ Projemiz ile üniversitelerin kariyer merkezleri ve bölgedeki işletmeler arasında uzun vadeli işbirliği sağlanacak. Nitelikli iş gücüne ihtiyacı olan iş dünyası ile o dünyaya yeni adım atacak olan yetişmiş gençler arasında kuvvetli bir diyalog kurulacak. Gençler, kariyer hizmetleri ve danışmanlığından faydalanarak staj imkanlarından haberdar olacak. Projede verilecek girişimcilik eğitimleri sayesinde kendi işlerini kurabilecek bilgiye ulaşacaklar.” şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)