adscode
adscode

ABD Vatandaşı İngilizce Öğretim Asistanları Geliyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu arasında Anadili İngilizce olan ABD vatandaşı İngilizce Öğretim Asistanlarının Türkiye'deki üniversitelerde İngilizce eğitimine katkı…

ABD Vatandaşı İngilizce Öğretim Asistanları Geliyor
Eğitim
 
İmzalanan protokol törenine; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar'ın yanısıra, YÖK Üyesi ve programın yürütücüsü Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersel Aydınlı, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Türk Programları Sorumlusu Seher Türkyılmaz Sinclair, Amerikan Programları Sorumlusu Mevlüde Bakır, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Uluslararası İlişkiler Birim Sorumlu Vekili Müsemme Mert ve Akademik Uzman Muharrem Kaplan katıldı.
 
2016-2017 öğretim yılında İngilizce Öğretim Asistanları Programı kapsamındaki görevlendirmeler, Yükseköğretim Kurulu adına Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar ile Türkiye Fulbright komisyonu adına Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ersel Aydınlı tarafından imzalanarak yenilenen bu protokole göre yapılacak.
 
2011 yılından beri yürütülmekte olan "İngilizce Öğretim Asistanlığı Programı" Türkiye'de yeni kurulmuş devlet üniversitelerinde İngilizce öğretimini geliştirmenin yanı sıra, iki ülke arasında karşılıklı kültürel etkileşimi de olumlu anlamda arttırmayı hedefliyor. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için ülkemizdeki 40'ı aşkın devlet üniversitesinde 104 ABD vatandaşı okutman, bulundukları üniversitelerde İngilizce eğitimine katkı sunmaktadır.
 
Programa katılan devlet üniversitelerinin talepleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca değerlendirilerek işleme alınmakta ve yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak görevlendirilen okutmanların özlük işlemleri görevli bulundukları üniversiteler tarafından 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ile 2547 sayılı Kanun'un 34. maddesi uyarınca yürütülmektedir.
 
Şu ana kadar imzalanan protokoller kapsamında, 2010-2011 akademik yılından bu yana yerleştirilen İngilizce Öğretim Asistanlarının toplam sayıları ve yerleştirildikleri üniversite sayıları aşağıdadır.
 
 
(2010-2011 akademik yılından bu yana yerleştirilen İngilizce Öğretim Asistanlarının ve yerleştirildikleri üniversitelerin toplam sayıları)
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)