adscode
adscode

ABD’li psikiyatriste “Fahri Doktora”

Üsküdar Üniversitesi, Amerikalı ünlü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Norman Moore'a “Fahri Doktora” unvanı verdi.

ABD’li psikiyatriste “Fahri Doktora”
Üniversite
NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde gerçekleştirilen törende Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Norman Moore'a cübbesini giydirerek fahri doktora diplomasını takdim etti. Bütünleşik tedavinin önemini vurgulayan ve psikiyatrinin diğer tıp alanlarından ayrılmaması gerektiğini belirten Prof.Dr. Norman Moore, “NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde tüm tıp dallarının birleştiğini gördüm. Burada bilimin üretilmesi için herşey var. Bu hastane bu özel konuda dünyada liderliği almış durumda, bu başarınızdan dolayı sizi kutluyorum” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Senatosu, Amerikalı ünlü Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Norman Moore'a Temel Nöropsikiyatrik ve Klinik alanlardaki Elektrofizyoloji çalışmalarının yanı sıra Türk Elektrofizyoloji bilimine destekleri, genç meslektaşlarına tecrübelerini en iyi şekilde aktarımı, alanında literatüre katkıları ve uluslararası alandaki önemli temsil çalışmaları dolayısıyla “Fahri Doktora” unvanı verme kararı aldı.

Fahri Doktora Takdim Töreni, NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde  gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmaları Üsküdar Üniversitesi Nörobilim Anabilim Dalı Başkanı ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından yapıldı.

Prof.Dr. Nevzat Tarhan: “Prof. Norman Moore bu alandaki çalışmalara her zaman destek oldu”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açılış konuşmasınıda Prof. Dr. Norman Moore’un Alzheimer ile ilgili çok önemli çalışmalar yapan, özellikle elektrofizyoloji konusuna çok değerli katkıları olan bir bilim insanı olduğunu belirterek “Bilişim ve dijital teknolojilerin henüz bu kadar gelişmediği dönemden başlayarak beyin analog kayıtları üzerinde çalışarak şu andaki dijital kayıtlarla haritalamaları çıkartarak psikiyatrik tanılarla hastalıkların tedavisinde neler yapılabiliyor, bu konuda çok önemli bir bilim emekçisi. Bu nedenle Prof. Dr. Kemal Arıkan’ın teklifi üzerine Senato üyelerimizin takdiri ile kendisine Fahri Doktora unvanı sunmak istedik” dedi. Prof. Dr. Tarhan, Türk dostu olan Prof. Dr. Moore’a literatüre katkıları, Türkiye’de bu alanda yapılan çalışmalara desteklerinden ötürü de teşekkür etti.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Baydur da Üsküdar Üniversitesi’nin fahri doktora unvanı verme gerekçesini okudu.

Prof.Dr. Nevzat Tarhan, cübbesini giydirdi

Açılış konuşmalarının ardından fahri doktora takdimi için törene geçildi. East Tennessee State Üniversitesi Psikiyatri Profesörü ve Psikiyatri Departmanı Araştırma Bölüm Direktörü Prof. Dr. Norman Moore’a cübbesini giydiren Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Fahri Doktora Diplomasını da takdim etti.

Prof. Dr. Moore: “Bu hastane dünyada liderliği almış durumda”

Prof. Dr. Norman Moore, fahri doktora unvanına layık gördükleri için başta Prof. Dr. Nevzat Tarhan olmak üzere Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür etti. Psikiyatrinin diğer tıp alanlarından ayrılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Moore bütünleşik tedavinin önemine değinerek “Ben aslında bütünleşik derken nörolojiyi kastetmiştim ama burada tüm tıp dallarının birleştiğini gördüm. Psikiyatri öğrencilerine ders anlatırken özellikle psikiyatrist olmak istemeyenlere daha çok şey anlatmaya çalışıyorum çünkü bunların diğerlerinden daha fazla psikiyatri hastası göreceğini düşünüyorum. Bu hastanedeki entegrasyon çok önemli ve ilişkileri her yönden benimsemiş. Burada bilimin üretilmesi için herşey var. Bu hastane bu özel konuda dünyada liderliği almış durumda, bu başarınızdan dolayı sizi kutluyorum” dedi.

Kariyerinin önemli bir bölümünü elektrofizyoloji alanındaki çalışmalarla geçirdiğini, nörolog ve psikiyatristlerle Alzheimer’la ilgili çalışmalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Moore, “Flaşla uyandırılımış görsel potansiyelleri çalıştık bu da Alzheimer hastalarında flaşla uyandırılmış görsel potansiyellerin gecikmiş olduğunu ve bu bulgunun diğer demans tiplerinde bulunmadığını fark ettik” dedi. Prof. Dr. Moore, en iyi tanı koyduğunu iddia eden klinisyenlerin bile tanılarında ancak %80 oranında doğruluk oranı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Norman Moore “Alzheimer hastalığında monklonal antikorlar infüzyunu” başlıklı bir konferans verdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)