adscode
adscode

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Mütevelli Heyeti Başkanı: Mehmet Ali Aydınlar
Rektör: Prof. Dr. Ahmet Şahin
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Tıp, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Fen-Edebiyat, Mühendislik olmak üzere 5 fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 2 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: Yaklaşık 3.900 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 572 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Yüzde 100, yüzde 50, yüzde 25 olmak üzere ÖSYS Giriş Bursu, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Bursu, Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu ve Özel Burslar veriliyor.
Yurt olanakları: 404 yatak kapasiteli yurt olanağı mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 37 öğrenci kulübü var.
Öğrenim ücreti: Öğrenim ücretleri KDV dahil 44.000 TL-14.000 TL arasında bölüm ve programa göre farklılık gösteriyor.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Acıbadem Üniversitesi sağlık bilimleri alanında tematik bir üniversitedir. Güçlü akademik kadrosu, gelişmiş teknolojik altyapısıyla alanında donanımlı ve sürekli gelişime açık sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedefler.
İstanbul Anadolu yakasında 100.000 metrekare kapalı alana sahip, LEED Gold (Leadership in EnergyandEnvironmental Design – Çevre ve Enerji Tasarımında Liderlik) Sertifikalı Kerem Aydınlar Kampüsü ile Acıbadem Üniversitesi akademik ve sosyal imkânlarıyla fark yaratmakta. Üniversitede yer alan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik – Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi –CASE, sahip olduğu tüm departmanlar ve teknolojik altyapısıyla alanında dünyadaki en kapsamlı medikal eğitim merkezlerinden biri. Merkez, CAE Akademi tarafından verilen dünyada sadece iki medikal eğitim merkezinin sahip olduğu “Center of Excellence (Mükemmeliyet Merkezi) Sertifikası’na sahip. Network of Accredited Clinical Skills Centers of Europe (NASCE) ve Society for Simulation in Healthcare (SSH) tarafından akredite edilmiş olan merkez mezuniyet öncesi ve sonrasına yönelik eğitimler vermekte. Üniversite, yaşam bilimlerine yönelik multidisipliner çalışmalara olanak sağlayan Araştırma Laboratuvarları, gelişmiş teknolojik alt yapıya sahip öğrenci laboratuvarları ve tüm olanaklarıyla sağlık eğitiminde çıtayı yükseltmiştir.
İletişim bilgileri: www.acibadem.edu.tr
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)