adscode
adscode

Açık Liseye Kayıt Çelişkisi

Açık Liseye kimlerin gideceğine ilişkin çelişkiler devam ediyor. Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan'ın bu konuya ilişkin yazısı:

Açık Liseye Kayıt Çelişkisi
Lise
"Açık Liseye kimlerin gideceğine ilişkin çelişkiler devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığının 01.08.2012 tarihinde yayımladığı 2012/29 sayılı genelgesinde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kaydına ilişkin açıklamalar yapıldı.  “İlköğretimden mezun olan tüm öğrencilerin genelgedeki açıklamalar doğrultusunda örgün ortaöğretime kaydedilmesi” emredildi. Emir ve açıklamalar gayen nettir. İlköğretimden mezun olan öğrenciler açık öğretime değil örgün ortaöğretim kurumlarına kaydedilecektir.Müteakiben Bakanlığın 4+4+4 kademeli eğitim sistemine iliştin soru ve cevaplarında bununla çelişen açıklaması olmuştur. Açık liseye devam isteğe bırakılmıştır. SORU 75: Ortaokullardan sonra Açık Lise uygulaması nasıl olacak?CEVAP 75: Lise eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Ortaokulu bitiren öğrenciler 2012 – 2013 öğretim yılından itibaren liselere devam etmek zorundadırlar. Lise eğitimine devam mecburi olup devam etmeyenlere mevcut idarî tedbirler uygulanacaktır. Ancak bilindiği gibi yeni düzenleme ile ortaokulu tamamlayanlar veya liseye devam edenler isterlerse zorunlu eğitimlerini yaygın lise öğretiminde (açık lise) tamamlayabileceklerdir.
SORU 20: 2011 - 2012 eğitim – öğretim yılında 8. sınıf öğrencileri liselere nasıl geçecek?CEVAP 20: 2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılında 8. sınıfta okuyan öğrencilerden Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler ile bu sınava katılmayan öğrencilerin tamamının ilçe yöneticilerimizin koordinasyon ve takibi sonucunda tercihleri ve kapasite imkanları çerçevesinde genel liselere, imam hatip liselerine ve mesleki ve teknik liselere kayıt  yaptırmaları sağlanacak ve bu e-okul sisteminden takip edilecektir.
Bu çelişkiler üzerine Habertürk Eğitim Sayfası editörü Sayın Pervin Kaplan 5 Eylül tarihli köşe yazısında  Milli Eğitim Bakanının konuya ilişkin cevabını yayımladı. Sayın bakan iki yıl sınıf tekrarlayanlara ve yaş yüzünden 12 yıllık zorunlu eğitim dışına çıkanların açık öğretim lisesine gideceğini ifade etti. Benim kişisel kanaatim de zaten bu yönde idi ve bir gün önce editöre iletmiştim. Bakanımızın açıklaması ile kanaatimi pekiştirmiştim ki Sayın Başbakanımızın Öğretim yılı açılış konuşmasındaki açıklamalarıyla yine kafamız karıştı. Çünkü  ortaokulu bitiren herkesin açık liseye gidebileceğini ifade etti. 
Artık kime, neye inanacağımızı şaşırmış durumdayız. Bir veli bu konuda soru sorduğunda verecek cevap bulamıyoruz. Okullar açıldı, lütfen şu açık lise işine bir düzen getirilsin artık… Herkesin açık liseye gitmesinin yolu açıksa 29 sayılı genelgedeki ifade iptal edilsin."
Doğan CEYLANMüfettişler Derneği Başkanı

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)