adscode
adscode

Açıköğretim öğrencilerine muafiyet hakkı

Açıköğretim Fakültesi öğrencilere 'muafiyet' hakkı tanındı.

Açıköğretim öğrencilerine muafiyet hakkı
Sınavlar
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında muafiyet hakkı verileceğine belirterek, "Diğer tüm üniversite öğrencilerine verilen muafiyet hakkının, Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerine verilmemesi büyük bir haksızlıktı.

Sendikamız bu noktada AÖF Öğrenci Platformu'na gerek eylem, gerek basın açıklaması, gerekse de YÖK Başkanı ile görüşmelerde destek vermiştir.

Sonuç olarak, Sendikamızın da girişimleri ile AÖF Öğrencilerine yeni eğitim yılında muafiyet hakkı verilmiştir" dedi.

"KAZANILAN HAKLAR ÖĞRENCİLERE İADE EDİLECEK"

AÖF Öğrenci Platformu Başkanı Elif Erden ise, en önemli haklardan biri olan muafiyet hakkını kazandıklarını belirtti. Erden, muafiyet 'in eski yönetmeliklere göre sadece Anadolu Üniversitesi mezunlarını kapsarken, yeni kararla bütün üniversite mezunlarını kapsayacak şekilde düzenlendiğini ve kazanılan hakların öğrencilere iade edileceğini vurguladı. Erden, "Öğrencileri oldukça zorlayan yabancı dil 3 ve 4 derslerinin değişmesi yönünde rektör ve yeni yönetim kayıtsız kalmamış ve bu soruna da çözüm getirerek, yabancı dil 3 ve 4 dersleri yerine öğrencilere yabancı dil 3 girişimcilik ve iş kurma yabancı dil 4 yerine ise etkili iletişim teknikleri dersleri verilerek, öğrenci arkadaşlarımızın başarılarının gerek okul ve iş hayatlarında büyük katkılar sağlayacağı düzenlemeler yapılmıştır" dedi.

cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)