adscode
adscode

Adana Erkek Lisesi 1950 yılı mezunları hasret giderdi

​Adana Erkek Lisesi'nin 1949 ile 1955 yılı arasındaki mezunların geleneksel buluşması Çukurova Kulübü'nde gerçekleştirildi.

Adana Erkek Lisesi 1950 yılı mezunları hasret giderdi
Eğitim
Tamamı 80 yaşından büyük olan ve Adana'nın yanı sıra İstanbul, Mersin, Ankara gibi illerden de gelenlerin birbirleriyle kucaklaşmaları, eski fotoğraflar göstermeleri, birbirlerine okul dönemlerindeki haylazlıkları, okul müdürü ve öğretmenleriyle yaşadıkları olayları aktarmalarıyla büyük keyif yaşanırken, sıra arkadaşlarının bazılarının vefat ettiğini öğrenerek hüzün yaşamaları da dikkati çekti.
Yüzme Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi, İl Temsilcisi ve Avukat Ruhi Polisçi, Adana Erkek Lisesi'nden 1950 yıllarında mezun olan hayatta bulunan arkadaşlarıyla belirli yıllarda buluşarak geleneksel yemeklerini gerçekleştirdiklerini belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

“65 yıl önceki mezunlar ile buluşmak bizleri mutlu ediyor. Keyifli birkaç saat geçiriyoruz. Ancak, aramızdan ayrılanlar da çok olumsuz etkiliyor. Mezun olduğumuz yıllardaki müdürümüz merhum Ömer Beygo ile elleri öpülesi öğretmenlerimizin bulunduğu şemayı renkli fotokopi yaptırarak, ayrıca o dönemlerdeki fotoğrafları da çoğaltarak arkadaşlara dağıttım. Mezunlar buluşmasından herkes çok mutlu ayrılıyor. Allaha herkese böyle dostluklar nasip etsin. Bizim dönemdeki mezunlar arasından eski bakanlardan Bekir Sami Daçe, Şevket Kutkan, Nuri Kodamanoğlu, Profesör İbrahim Yıldırım, Yurdakul Yurdakul, Paşa Sami Tümerkan daha nice doktor, avukat, diplomat ve mühendisler çıktı. Başka anlamda, mezun olanların yüzde 90'ı üniversite kazandı. Hayatta olduğum sürece bu arkadaşlarımla görüşmeyi sürdüreceğim.”
 
KARAZİNCİR: “ERKEK LİSESİ SPORDA DA BİR NUMARAYDI”

Eski Milli Voleybolcu ve Uluslararası Voleybol Hakemi Nevzat Karazincir, Erkek Lisesi'nin her dönemde sporda da bir numara olduğunu, ünlü futbolcular, atlet, yüzücü, voleybol ve basketbolcuların Erkek Lisesi'nden çıktığını, milli takımlara giden sporcular olduğunu, dönemlerindeki öğretmenlerin matematik, fen dersleri kadar spora önem verdiklerini anlattı. Karazincir geceyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Erkek Lisesi ve Seyhanspor'un Eski futbolculardan Kemal Hazer (Edi Kemal), tüm öğretmen ve öğrencilerin lakabı bulunduğunu, bundan hiç kimsenin gocunmadığını, müdür ve öğretmenlerin vefat ettiğini, sadece Beden Öğretmeni Ahmet Şıvgın'ın hayatta olduğunu öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Mezunlardan Orhan Kalaoğlu, bundan 10 yıl kadar önce yaptıkları yemekli geceye 65 kişinin, bugün ise 30 kişinin katıldığını belirterek, merhum arkadaşlarına rahmet diledi.
Geleneksel geceye Adana'nın yanı sıra çevre illerden, İstanbul ve Ankara'dan mezunlar katıldı.

Geceye Orhan Kalaoğlu, Nevzat Karazincir, Ruhi Polisçi, Muzaffer Dinçer, Yavuz Gülek, Adil Yalçın, Mustafa Sezginer, Mehmet Selamoğlu, Tarık Tamer, Zeki Yüzüak, Muhlis Yalpa, Hüsnü Akdağ, Yunus Yazıcı, AdemBekbaş, Mümtaz Düşmez, Mahmut Ünal, Hulusi Arpaç, Nihat Erem, Mustafa Özüdoğru, Dr. Mustafa Akay, Kemal Hazer, Sami Ibrıkçı ve Naci Görgün katıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)