adscode
adscode

Adana’ya Büyük Onur

ABD’nin seçkin Üniversitesi İngilizce yarışması için dünyadaki 30 okul içinden Adana’dan Gündoğdu Koleji’ni davet etti

Adana’ya Büyük Onur
Okullardan Haberler

Amerika’nın en köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan, bazı ABD başkanlarının mezun olduğu Yale Üniversitesi dünya genelinde İngilizce yarışmalarında başarılı olmuş 30 takımı Tournament of Champions (Şampiyonlar Turnuvası) yarışmasında buluşturmak için ABD’ye davet etti. Bu okullar arasında Adana’dan Gündoğdu Koleji’de (AGK) yer alarak kentin gururu oldu. Amerika’nın Connecticut eyaletinde 1701 yılında kurulan Yale Üniversitesi George Walter Bush, Edward Norton ve Jodie Foster gibi ünlü isimleri mezun etti. Eğitimciler “Türkiye’de ODTÜ ne ise Amerika’da da Yale odur” diyor.

Beğeni topladılar Daha önce Dubai’de yapılan İngilizce Münazara yarışması World Scholor’s Cup’ta şampiyon olan Adana Gündoğdu Koleji, bu başarısından ötürü Yale Üniversitesi’nin İngilizce yarışmasına davet edildi. İyi bir grafik çizen Adana Gündoğdu Koleji (AGK) öğrencileri özellikle düzgün İngilizce konuşmaları ile büyük beğeni topladılar. 

İngilizce’de çok iyiyiz AGK Genel Müdür Yardımcısı ve İngilizce Bölüm Başkanı Angela Çakır, Yale Üniversitesi’nin dünya genelindeki 30 okul arasında Gündoğdu Koleji’ni bu organizasyon için ABD’ye davet etmesinin önemine değinerek, “Öğrencilerimiz İngilizce konusunda çok başarılılar. Bunun meyvelerini de bu tür etkinliklere davet edilerek alıyoruz. Bölgemizde Cambridge sınavlarına en fazla katılan ve sertifika alan okullardanız. Çocuklarımız özellikle İngilizce’de büyük sorun olan “gramer” yani konuşma konusunda çok iyiler” dedi. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)