adscode
adscode

Aday öğretmenler ne zaman maaş alacak?

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu: "Aday öğretmenler, aynı zamanda tüm özlük haklarına da 1 Mart itibarıyla kavuşmuş olacaklar" dedi

Aday öğretmenler ne zaman maaş alacak?
Eğitim
Milli eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan  Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, aday öğretmenlerin maaş hakkının  yetiştirme programına alınacakları 1 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacağını  bildirdi.

Aydoğdu, yaptığı açıklamada, ilk kez uygulanan  "yetiştirme programı" kapsamında yeni atanan 30 bin aday öğretmene danışmanlık  yapacak öğretmenlerin eğitiminin de dün itibarıyla 81 ilde başlatıldığını ifade  etti.

Aday öğretmenlerin yetiştirme programına alınacakları il tercihlerinin  de sonuçlandırıldığını belirten Hamza Aydoğdu, "Bu kapsamda aday öğretmenlerimiz,  yüzde 99 oranında birinci tercihlerine yerleştirildiler" dedi.

Aday öğretmenlerin görev yapacakları illerin bu yolla belirlendiğini  dile getiren Aydoğdu, şu bilgileri verdi:

"Bundan sonraki süreçte aday öğretmenlerimiz, illerde görev  yapacakları ilçelere ilişkin tercihlerini yapacaklar. 26-29 Şubat tarihleri  arasında öğretmenlerin hangi okulda yetiştirilmek üzere görevlendirildikleri  açıklanacak ve 1 Mart itibarıyla başlatılacak resmi süreç 31 Ağustos'a kadar  sürecek. 31 Ağustos itibarıyla atandıkları illere gidecekler ve 1 Eylül  itibarıyla da orada görevlerine başlayacaklar."

ADAYLIK SÜRECİNDE DERSE GİRMEYECEKLER

Genel Müdür Aydoğdu, bugün itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığının aday  öğretmenlik sürecinde uygulanacak usul ve esasları illere bir yazı ile  bildirdiklerini açıkladı.

Aday öğretmenlerin maaş hakkının, yetiştirme programına alınacakları 1  Mart'tan itibaren işlemeye başlayacağını bildiren Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Aday öğretmenler, aynı zamanda  tüm özlük haklarına da 1 Mart  itibarıyla kavuşmuş olacaklar. Aday öğretmenler, yetiştirme sürecinde oldukları  süre içinde okullarda tek başlarına derse girmeyecekler. Aday öğretmenlerin  yetiştirme sürecinde hiçbir hak kayıpları olmayacak.  Aday öğretmenlerin  yetiştirme sürecinde ve asıl görev yapacakları eğitim kurumlarında geçen hizmet  sürelerinin tamamı, adaylıklarının kaldırılmasını takiben, kademe ilerlemesinde  ve derece yükselmesinde değerlendirilecek. Aday öğretmenler, yetiştirme sürecinde  görev yaptıkları eğitim kurumları ile asıl görev alacakları eğitim kurumları için  belirlenen hizmet puanlarından fiilen görev yaptıkları eğitim kurumları göz  önünde tutularak ayrı ayrı yararlandırılacaklar."

Aday öğretmenlerin iş ve işlemlerinin hızlandırılması ve öğretmenlerin  doğru bilgilendirilmesi için il milli eğitim müdürlüklerinde birim  oluşturulmasını istediklerini aktaran Hamza Aydoğdu, bu yöndeki yazıyı da illere  gönderdiklerini belirtti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL İSTANBUL

Aday öğretmenlerin en çok tercih yaptığı ilin 3 bin 364 tercihle  İstanbul, ikinci ilin bin 838 tercihle Ankara, üçüncü ilin ise bin 176  tercihle  İzmir olduğunu bildiren Aydoğdu, "Aday öğretmenlerimizi 81 ilde yetiştirmek üzere  planlamalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Aday öğretmenlerin yetiştirilme sürecinin çok faydalı olacağını  vurgulayan Hamza Aydoğdu, "Çünkü, aday öğretmenlerimiz 6 ay boyunca danışman  öğretmenlerin yanında sınıfa nasıl girileceğini, dersin nasıl anlatılacağını,  öğrencilerin yaşadığı zorluk ya da bir krizin nasıl çözülebileceğini yaşayarak  öğrenecekler. Aday öğretmenlerimiz ayrıca, okuldaki ve il milli eğitim  müdürlüğündeki iş ve işlemleri de yaşayarak görecekler. 1 Eylül 2016 itibarıyla  okullarına gittiklerinde onlarda çok ciddi anlamda bir birikim oluşacağını  düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Şubat ayındaki 30 bin öğretmen atamasına ilişkin kamuoyunda bazı  yanlış ifadelerin kullanıldığını dile getiren Aydoğdu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgelerinde öğretmen doluluk oranının çok düşük olduğu algısını da yıkmış olduk.  Türkiye  genelinde öğretmen doluluk oranı yüzde 92 iken, Doğu ve Güneydoğu  Anadolu bölgelerindeki doluluk oranı yüzde 94 olarak gerçekleşti. Karadeniz ve  Akdeniz bölgelerinde de doluluk oranı yüzde 93 oldu" ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarında 95 bin dolayında öğretmen açığının bulunduğunu  bildiren Hamza Aydoğdu, "Bazı illerimizde norm fazlası öğretmenimiz olduğu ve  uzak illere gönderemediğimiz için bir dengesiz dağılım söz konusu. Türkiye  genelinde yüzde 92 oranında doluluk oranı çok ciddi bir rakam" şeklinde konuştu.

30 bin öğretmen ataması kapsamında en çok atama yapılan 10 şehri  açıklayan Aydoğdu, birinci sırada, 2 bin 690 öğretmeninin atandığı Gaziantep  olduğunu söyledi.

Hamza Aydoğdu, diğer illerin sırasıyla 2 bin 260 öğretmeninin atandığı  Şanlıurfa, bin 693 öğretmenin atandığı İstanbul, bin 251 öğretmenin atandığı  Mardin, bin 60 öğretmenin atandığı Van, 934 öğretmenin atandığı Diyarbakır, 852  öğretmenin atandığı Konya, 837 öğretmenin atandığı Şırnak, 791 öğretmenin  atandığı Sakarya ve 781 öğretmenin atandığı Siirt olduğunu kaydetti.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)