adscode
adscode

Adaylar çok gergin

Üniversite önündeki yığılma çok fazla. Tam 2 milyon 300 bin aday yarışıyor.

Adaylar çok gergin
Milliyet Diyalog
Üniversite önündeki yığılma çok fazla. Tam 2 milyon 300 bin aday yarışıyor. Hemen hepsinin büyük hayalleri var ve kazandıklarında sevinecekleri, mezun olduklarında, iş bulabilecekleri fakültelerin kontenjanı, birkaç yüz bini geçmez!

Sınavın önemi ve yarattığı gerginlik biraz da bu yüzden!..Dünkü sınav, kimilerine göre kolay, kimilerine göre de çok zordu!

Kolay ve zor kavramları, çok göreceli bir şey! Bir, fen lisesi mezunu için çok kolay olan bir soru, bir meslek lisesi ya da öğretim kadrosu çok yetersiz bir tabela Anadolu lisesi mezununa, çok zor gelebilir.

Dünkü, sınav bir baraj sınavı olduğu için zorluk derecesi yüksek soru sayısı çok fazla değildi ama süre azdı. Bu yüzden de adayların çok önemli bir bölümü, yapabileceğinin en iyisini yapamadı. Ciddi anlamda zaman sorunu yaşadı!

Giriş sınavları, bir başarı sınavı değil, sıralama sınavı. Yani, ne kadar çok soru yaptığınız kadar, ne kadar kısa sürede yaptığınız da çok önemli.

Dört yanlışın bir doğruyu götürmesi de dikkat gerektiren, olmazsa olmazlardan. Bu çerçeveden baktığımızda, 1.5 milyona yakın adayın, öyle ya da böyle barajı aşması, sürpriz olmaz...

Peki, bugünkü sınav nasıl olur? Dünkünden daha zor olacağı kesin!..

Tüm adaylara başarı, ailelerine de sabır diliyoruz. Soru ve cevapların, bu akşam ya da yarın açıklanması bekleniyor. ÖSYM, hatasından vazgeçerek, bu yıl soruların tamamını açıklama kararı aldı.

Dün akşam saatlerine kadar iptali gerektirecek yanlış bir soru iddiası gelmedi ki, bu da önemli bir gelişme!

Sonuçlar, 31 Temmuz’da açıklanacak. Yıllardır, geceli gündüzlü çalışan adayların, bu emeklerinin karşılığı olarak, hayalini kurdukları üniversiteye ve bir ömür boyu yapacakları mesleğe kavuşmalarını diliyoruz.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)