adscode
adscode

Adı Olmayan Üniversiteye Öğrenci Götüreceklerdi

Eğitim simsarları ilk kez yakalandı.

Adı Olmayan Üniversiteye Öğrenci Götüreceklerdi
Eğitim

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) devam ettiği bir dönemde, 12 ilde şubesi olan bir eğitim danışmanlık şirketinin Makedonya'da eğitim vermek üzere öğrencilerle belli bir para karşılığı anlaştığı tespit edildi.

Eğitim simsarlarının oyunu; öğrencilerin, oturma izni için verdiği belgelerin ilgili makamlara ulaştırılmadığını öğrenmesi üzerine ortaya çıktı.

Öğrenciler, kendilerine söylenen üniversite isimlerinin gerçekten var olmadığını öğrendi. Kandırıldıklarını anlayan öğrenciler, Makedonya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne ve Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulundu. Bakanlık, eğitim danışmanlığı adı altında öğrencileri kandıran şirketle ilgili, Yükseköğretim Kurumu başta olmak üzere ilgili birimleri uyardı ve önlem alınmasını istedi.

Bakanlık tarafından ilgililere gönderilen yazıda, "Firmanın web sayfasında Makedonya'da var olmayan üniversite bilgilerine yer verildiği belirtilmektedir. Tüm danışmanlık şirketlerinin çalışmalarının yakından takip edilmesi istirham edilmektedir" denildi.

15 BİN EURO'YA KADAR ÇIKIYOR
Firmanın internet sitesinde Bulgaristan, Makedonya, Ukrayna, Romanya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Macaristan, Avusturya, Kosova, Gürcistan ve Polonya'ya öğrenci götürüldüğü iddia ediliyor. Ülkeye ve üniversiteye göre değişen fiyatlar 2 bin 500 Euro'dan başlayarak 15 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Firma İstanbul, Ankara, İzmir'in de aralarında bulunduğu 12 ayrı ilde faaliyet gösteriyor.
Lütfi ERDOĞAN-Habertürk
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)