adscode
adscode

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

...

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü


Kuruluş tarihi: 2006


Bulunduğu il: Adıyaman


Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Birimler, İslami İlimler, Mimarlık, Mühendislik, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Teknoloji, Tıp, Turizm olmak üzere 13 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 6 MYO’su var.


Öğrenci sayısı: 20.682 öğrencisi bulunuyor.


Akademik personel sayısı: 874 akademik personeli var.


Burs olanakları: Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümlerine Besni'de eğitim gören öğrencilerden 2018 YKS ile yerleşen ilk 10 öğrenciye 1000 TL, ikinci 10 öğrenciye de ayda 500 TL 9 ay olarak verilecek. Başbakanlık ve ADYÜ bursları da e-devlet üzerinden yapılan incelemelerle verilmekte. Ayrıca öğrencilere yemek bursu, part time çalışma imkânı sunulmakta.


Yurt olanakları: 6000 üzerinde kapasiteye sahip KYK yurtları var.


Öğrenci kulübü sayısı: 40 öğrenci kulübü var.


Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Farabi kapsamında 63 üniversite, Erasmus kapsamında 10 ülkede yer alan üniversitelerle, Mevlana kapsamında 14 ülkede 24 üniversiteyle anlaşması var.


Öğrenciler neden sizi seçsin?
Gerek sosyal gerekse de kültürel alanda yapılan yatırımlar üniversitemizi daha yaşanılabilir bir alan hâline getirirken özellikle sportif ve kültürel anlamdaki yatırımlar ön plana çıkıyor. Üniversitemiz geniş yeşil ve ağaçlık alanlar, oturma ve dinlenme alanları, şelale ve fıskiyeli havuzları, doğal yaşamla bütünleşmiş alanlarıyla öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Birçok üniversitenin rol model olarak kabul ettiği öğrencilerin sabahları derse aç karnına girmemesi için sabah 07.00 ilâ 08.30 saatleri arasında çorba ikramı ve “Öğrenci Butiği” projesiyle de maddi imkânı zayıf olan öğrencilere giysi yardımı yapılması önemli projelerden bazıları.
Üniversitemiz sağlıklı bir nesil için ücretsiz diyetisyen, sağlık ve psikolog hizmetleri de sunuyor. İkinci öğretimde eğitim gören özellikle kız öğrenciler için akşamları yurtlara servis hizmeti sağlıyor. Sportif, kültürel, barınma ve yemek anlamında da çeşitli avantajlar sunan üniversitemizde öğrenciler aradıkları tüm hizmetlere sağlıklı şekilde ulaşabiliyor.
Gençlik Evi’nde ücretsiz olarak verilen hizmetlerde psikoloğumuz öğrencilere Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti sunuyor.
Adıyaman Üniversitesi Radyosu ADYÜ FM, Adıyaman il sınırları içerisinde 95.3 frekansından, dünyanın her yerinde ise internet üzerinden dinlenebiliyor.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen üniversitelerarası spor müsabakalarına futbol, hentbol, voleybol, bisiklet, güreş, kick boks, muay thai, taekwondo, masa tenisi gibi branşlara takımlar gönderen üniversitemiz öğrencilerine ilgi alanlarına göre yeteneklerini gösterme imkânı sunuluyor.
Öğrencilerin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmak ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla halkoyunları, bağlama, tiyatro, spor ve resim gibi çeşitli alanlarda kurslar veriliyor. Ayrıca ebru ve Osmanlıca kurslarının yanı sıra konservatuvar öğrencileri ve yerel sanatçıların düzenlediği konserlere, açık hava sinema günlerine ev sahipliği yapılıyor.
Üniversitemiz her yıl gerek geleneksel olarak gerekse de alanında ilk olan farklı konulardaki sempozyum ve bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Üniversitede yürütülen yenilenebilir enerji üretim çalışmaları ve enerji verimliliği üzerine yapılan araştırmalarla ülkemizin enerji konusundaki çalışmalarına katkı sunulmaya devam ediliyor. ADYÜ Merkez Külliyesi’nde bulunan Rüzgâr Tribünü, Mühendislik Fakültesi çatısında bulunan GES Verimlilik Ölçüm İstasyonu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu çatısında yer alan Havalı Güneş Kollektörleri, Eğitim Fakültesi yeni binası çatısında bulunan Güneş Enerjisi Panelleri, Tarımsal Uygulama Alanında yer alan Güneş Enerji Santrali ve güneş enerjili araçlarıyla enerji konularındaki çalışmalar devam ediyor.
Türkiye'den TÜBİTAK ve Adıyaman Üniversitesi’nin de dâhil olduğu 5 üniversitenin bulunduğu uluslararası araştırma grubu tarafından yapılan gözlemle dört 'Cüce Gezegen'den biri olan Haumea'nın fiziksel özellikleri ile çevresinde halka keşfedildi.
Çevreci Bina Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yeni Binası çatısına kurulan güneş enerji panelleriyle binanın elektrik ihtiyacını kendisi karşılıyor.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Adıyaman ve bölge insanları tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Son teknoloji cihazların kullanıldığı üniversite hastanelerinde pek çok hastalığın tedavisi yapılıyor. Böylece Adıyaman’dan başka illere sevk yaşanmazken, başka illerden tedavi için hasta kabulü yapılıyor.


İletişim bilgisi: www.adiyaman.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)