adscode
adscode

Afrin, müfredat, tatil ve takdir-teşekkür!

Silahlı Kuvvetleri-mize Afrin’de canı gönülden başarılar diliyoruz.

Afrin, müfredat, tatil ve takdir-teşekkür!
Milliyet Diyalog
Bir an önce görevlerini tamamlar, bölgeye huzur, ülkemize de gurur kazandırarak vatana dönerler. Yolları açık, gazaları mübarek olsun.


Tatil ve başarı belgeleri konusunda ise söylenecek çok söz var...

Tatil başladı ve hızla eriyor. Öğrencilere önerimiz, her ne yapacaklarsa, bir an önce yapmaları. Yoksa sayılı günler çabuk geçiyor.

Yapılacakları öteleyerek zaman kazandığınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Son haftaya pek çok şey kalır, haberiniz olsun!

9 milyon öğrencinin takdir ve teşekkür aldığı söyleniyor. Hakkıyla alanları canı gönülden kutluyoruz ama eğer hormonlu notlar gibi hormonlu takdir ve teşekkür belgeleri varsa, bu hiç doğru değil. Çalışanların hakkı çalınmış demektir ki buna da hiç kimsenin hakkı olmamalı! MEB, bu konuyu hemen araştırmalı ve bir açıklama yapmalıdır. Yok, eğer 9 milyon öğrencimiz gerçekten de bir başarı destanı yazdıysa da el birliğiyle kutlamalıyız.

Kök değerler?

MEB’i hep eleştiriyoruz ama yaptığı her pozitif adımda da alkışlıyoruz.

Müfredatın yeniden güncellenmesi çerçevesinde, öğretim programlarının ana felsefesini içeren metinlere yaptığı eklemeler, takdire şayan. Hele bir de hayata geçirirlerse, alkışların en büyüğünü hak ederler...

Değerlerin, toplumun milli ve manevi kaynaklarından damıtılarak, dünden bugüne ulaşan ve yarınlara aktarılan “öz miras” olarak tanımlandığı metinde, yetkinliklerin ise bu mirasın hayata ve insanlık ailesine katılmasını ve katkı vermesini sağlayan eylemsel bütünlükler olduğu kaydedildi.

Eğitim sisteminin, sadece akademik açıdan başarılı, belirlenmiş bazı bilgi, beceri ve davranışları kazandıran bir yapı olmadığına vurgu yapılarak, “kök değerler”e müfredatta daha önem verileceği kaydedildi.

Peki, o kök değerler neler?

Adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik!

Bundan daha güzel ne olabilir ki!

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)