adscode
adscode

Ağır eleştiriler alan müfredat değişiyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin müfredatta değişiklikler yapılacağının sinyallerini verdi.

Ağır eleştiriler alan müfredat değişiyor mu?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, 4+4+4 sisteminin Resmi Gazete'de yayımlanmasının 4'üncü yılını doldurması dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Yusuf Tekin, okullarda uygulanan müfredattaki ağırlığın 4+4+4 eğitim sistemiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, eskiden beri müfredatın "ağır" olduğu yönünde eleştirilerin bulunduğunu hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın göreve geldiği günden itibaren sürekli olarak müfredatın ağırlığından rahatsızlığını dile getirdiğini ifade eden Tekin, her karşılaştığı velinin de "lisans düzeyinde öğretilmesi gereken konuların bırakın lise düzeyinde ortaokul müfredatında bile yer aldığına" ilişkin eleştiriler yönelttiğini anlattı.

Tekin, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin orta ve uzun vadeli eylem planları içerisinde, bu konuda atılması gereken adımlar var. Yeni dönemde en önemli çalışma konularımızdan bir tanesi müfredat. Müfredatla ilgili olarak eleştirilerin ortadan kalkacağı, hepsinin cevabını bulacağı yeni bir müfredat süreci Bakan Avcı'nın talimatlarıyla başladı. Bu süreç, öğrenciler, öğretmenler, il, ilçe yöneticileri, Talim ve Terbiye Kurulu ve akademisyenlerle bu konuda nasıl bir adım atmamız gerektiği, yol haritamızın nasıl olacağı tartışılıyor. Temel hedefimiz müfredatımızı basitleştirmek, hacmini daraltmak, bilgiden çok analiz yeteneklerini geliştirecek bir müfredata kavuşturmak."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)