adscode
adscode

AGÜ’de Sumo Robotları Yarıştı

Adını Japon “Sumo” kültüründen alan robotlar birbirilerini “Dohyo” adı verilen pistten atmak için mücadele etti

AGÜ’de Sumo Robotları Yarıştı
Üniversite
Abdullah Gül Üniversitesi’nde  (AGÜ) “Sumo Robot” yarışması düzenlendi. Yarışmada, öğrenciler tarafından tasarlanan, adını Japon “Sumo” kültüründen alan  robotlar birbirilerini “Dohyo” adı verilen pistten atmak için mücadele etti.
Uluslararası müsabakaları da olan “Sumo Robot” yarışması, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Makine mühendisliği bölümleri ve öğrencileri tarafından, Sümer Kampüsü, Sergi Alanı’nda düzenlendi.
Birinci sınıflar  için tasarlanan disiplinler arası “Mesleği Keşfetme” dersi kapsamında organize edilen yarışmaya 3’er öğrenciden oluşan 19 grup katıldı. Her grubun bir robot ile yarıştığı yarışmada,  elle kontrol edilemeyen, Sumo Robotları, birbirlerini pistten dışarı atmak için yarıştı.
Öğrencilere basit ve programlanabilir bir robot tasarlama becerisi kazandırmak, bilgisayar programlarının temelini anlatmak amacıyla yapılan yarışmaya öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Kendi karar verme yeteneğine sahip, başlatma işleminden sonra ne yapacağına kendi karar veren robotlar yarışırken, onları tasarlayan öğrenciler de heyecanlı anlar yaşadı. 

“Dohyo” adı verilen pistten üzerinden birbirlerini dışarı atmak için tasarlanan Sumo Robotlarına,  uzaktan kontrol cihazlarıyla kontrol edilemiyor. İçerisine yüklenen yazılım ile kendi kendine karar verip rakibini pist dışı ediyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)