adscode
adscode

Ahmet Yesevi’de anaokulu ücretsiz

​Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde anaokulu ücretsiz olacak.

Ahmet Yesevi’de anaokulu ücretsiz
Eğitim
Okul Müdürü Erol Şanlıtürk bu konuda resmi bir yazı da olduğunu belirterek, "Orhangazi’deki ilk uygulamayı biz yapacağız. Önceliğimizi kayıt bölgemize vermek koşulu ile 48-60 aylık çocukların eğitimini ücretsiz yapacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt yaptıramayan velilerin yoğunlukta olduğu yerleşim yerlerinde, eğitim hizmeti dışında herhangi bir ek hizmet sunulmayan okullarda, okul öncesi eğitimi için velilerden ücret  talep edilmemesinin istendiğini anlatan Okul Müdürü Şanlıtürk, şöyle dedi:
"Okul öncesi okullaşma oranını artırmak ve bir yıl sonra zorunlu eğitime tabi olan çocuklarımız arasındaki gelişim düzeyleri arasındaki farkı azaltmak amacıyla Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürlüğü olarak 2014-2015 öğretim yılında velilerimizden okul öncesi eğitimi için ücret  istemiyoruz. Öncelikli kayıt bölgemiz olmak üzere  48-60 aylık çocuklarımızı okulumuza kayıt yaptırmak üzere velilerimizi Eylül ayının ilk haftasına kadar okulumuza bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)