adscode
adscode

Akıl Oyunlarında Şampiyonlar Belli Oldu

Akıl oyunlarına büyük destek veren Sınav Koleji, her yıl olduğu gibi bu yıl da akıl oyunlarının şampiyonlarını ağırladı.

Akıl Oyunlarında Şampiyonlar Belli Oldu
Özel Okullar
Sınav Eğitim Kurumları, Türk Beyin Takımı, Akıl Oyunları Dergisi ve Akıl Derneği işbirliği ile düzenlenen Ankara Ortaokullar Arası 5. Akıl Oyunları Yarışması ve Ankara Liseler Arası 8. Akıl Oyunları Yarışması Sınav Koleji'nde yapıldı. Ortaokul öğrencilerinin 23 Mayıs Cumartesi günü yarıştığı yarışmanın lise ayağı da 24 Mayıs Pazar günü yapıldı. Öğrencileri Akıl Oyunları ile tanıştırmak ve gelecek yıllarda ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek öğrencileri keşfetmek amacıyla düzenlenen yarışmalarda Ankara'daki farklı ortaokul ve liselerden 200'ü aşkın öğrenci yarıştı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmalarda aileler ve öğretmenler de öğrencilerle aynı heyecanı tribünde yaşadı. Hafıza oyunları, akıl yürütme ve işlem oyunları, sözel oyunlar, geometrik ve mekanik oyunlar,  strateji oyunları ile zekâ sorularının yer aldığı yarışmalar altı bölümden oluştu.  Yarışmalarda öğrenciler kendilerine verilen soruları belirtilen süre içerisinde çözmeye çalıştı.  Son bölümde bireysel finallerin yapıldığı müsabakalarda ilk 15'e girenler ödüllendirildi. Yarışmalarda ilk üçe giren öğrencilere altın, üçüncü ve dördüncüye de tablet bilgisayar hediye edildi. Diğer on öğrenciye de mansiyon ödülleri verildi.  Ortaokul öğrencilerine ödüllerini ve madalyalarını Sınav Eğitim Kurumları Dershaneler Koordinatörü Kenan Acar ve Rehberlik Koordinatörü Salih Toyran takdim etti. Liseli şampiyon öğrencilere ödül ve madalyalarını ise Sınav Eğitim Kurumları Okullar Koordinatörü İlker Sümer, Sınav Koleji İşletme Müdürü Emre Yakut, Sınav Koleji Eğitim Koordinatörü Davut Yılmaz, Sınav Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nazlı Yılmaz verdi. Yarışmada ayrıca dereceye giren ilk üç öğrencinin okullarına da kupa verildi.

Ortaokul sıralamasında Büyük Kolej öğrencisi Mert Eren birinci olurken, TED Polatlı Koleji öğrencilerinden Yunus Emre Özel ikinci, Ulaş Sarp Koçak da üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise TED Polatlı Koleji'nden Ceren Özceyran birinci, Büyük Fen Lisesi'nden Baran Kırdar ikinci, ODTÜ Geliştirme Vakfı Koleji öğrencisi Edip Çiftçi de üçüncülük derecesi elde etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)