adscode
adscode

Akıllı çocuklara akıllı eğitim

Gençlerin ellerinden düşürmedikleri akıllı telefonların uygulamaları lisede ders oldu

Akıllı çocuklara akıllı eğitim
Üniversite
Yaşar Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZ-KA) mali desteği ile gerçekleştirilen Mobil-İZ projesine dahil oldu. Proje kapsamında Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ‘İOS için mobil uygulama geliştirme’, ‘Android için Uygulama Geliştirme’ ve mobil için bakım-onarım konularında bireysel e-öğrenme malzemesi içeriği geliştirecekler. Buna göre öğrenciler akıllı cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl kurulacağını öğrenecekler. 
 



E-ÖĞRETİM YAYGINLAŞMALI  
 
Elektronik ortam ile yapılan eğitimlerin yaygınlaştırılması için geliştirilen projenin protokol töreni Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Yaşar Üniversitesi’nin cep telefonları üzerinden uzaktan eğitim sisteminin nasıl hazırlanacağı ve kullanılacağı konusunda teknik destek vereceği projenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, “Geçmişte uzaktan eğitim daha ikincil bir sınıf eğitim olarak adlandırılıyordu. Ancak günümüzde anlaşıldı ki elektronik ortam ile yapılan uzaktan eğitim, yükseköğretimin kalitesini artırıyor” dedi.
 
MOBİL-İZ’LE ÖĞRENECEKLER
Mobil-İZ projesiyle gençlerin akıllı telefonları eğitimin yaygınlaştırılması için kullanabileceklerini belirten Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy, “Öğrencilerimiz görsellerin ve animasyonların hazırlanması, videoların çekimi ve kurgulanması, çoklu ortam yazılımının üretimi gibi e-öğrenme malzemesi içeriğine hakim olacaklar. Projenin Türkiye genelinde yaygınlaşması öğretimin daha hızlı yaygınlaşmasını da sağlayacaktır” dedi.   
 
Türkiye’de 3G hizmetiyle birlikte mobil bilgisayardan ve cepten internet hizmeti alan mobil geniş bant abone sayısı da 28 milyon 445 bin.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)