adscode
adscode

AKP'li vekilden gençlere sosyal medya uyarısı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara hakaret TCK'ya göre suçtur. Üstelik bu suçlarla ilgili soruşturma şikayete tabi değildir" dedi.

AKP'li vekilden gençlere sosyal medya uyarısı!
Sosyal Medya
Milletvekili olmadan önce, yıllarca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yapan Meclis Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, sosyal medya konusunda uyarılarda bulundu. Özkaya, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet üyelerine hakaret ifadelerinin "kamu görevlisine hakaret" suçu oluşturduğunu ve şikayete gerek olmaksızın bunlarla ilgili soruşturma açılması gerektiğini vurguladı. "Şaka yapıp, gırgır geçtiğinizi düşündüğünüz ifadeler başınıza çok iş açabilir" diyen Özkaya gençlere seslendi:

4 YIL HAPİS İSTENEBİLİR

Sosyal medyada yazdığınız her söz, bütün toplumun huzurunda söylenmiş bir sözdür. Hakaret edilen Sayın Cumhurbaşkanımız ise karşılığı 2 yıldan 4 yıla kadar hapistir. Çocuklarımız, gençlerimiz bir anlık kızgınlıkları veya işi ciddiye almamaları dolayısıyla sözler söylemekte, yazılar yazmakta ve akabinde soruşturmalara muhatap olarak cezalar almaktadır.

Memuriyetlerine bile engel olabilir

Ali Özkaya, "Çocuklarımızın sosyal medyadaki yazıları nedeniyle aldıkları cezalar, ileride memuriyetlerine bile engel olabilmekte ve adli sicillerine işlenmektedir. Bu hususlar çocuklarımızı ömür boyu sıkıntıya sokabilir. Bu sebeple özellikle genç kardeşlerimizin sosyal medyadaki üsluplarına çok dikkat etmelerini tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)