adscode
adscode

Akşam Liselerine Ceza Yağdı...

İstanbul'da faaliyet gösteren 61 akşam lisesinin üçte biri, çeşitli usulsüzlükler yapıldığı veya fizikî mekânların eksikliği gibi nedenlerle kapatıldı.

Akşam Liselerine Ceza Yağdı...
Lise

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çalışmaları tamamen durdurulan 19 lisenin yanı sıra 31'ine de geçici kapatma cezası verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, akşam liselerinin, örgün öğretim dışında özel öğretim kurumları tarafından açılan okullar olduğunu ve Türkiye genelindeki 75 civarındaki akşam lisesinin 61'inin İstanbul'da eğitim verdiğini söyledi. Yıldız, bu okullarla ilgili ihbarların artması üzerine, yaklaşık bir yıl önce 40 kişiyi denetim için görevlendirdiğini belirtti. Denetçilerin, akşam liselerinde yaygın olarak öğrencilerin sınıflarda bulunmadığı, ders yapılmadığı ve devamsızlık kaydı tutulmadığını belirlediklerini vurgulayan Yıldız, bunun üzerine MEB'den müfettiş görevlendirilmesini talep ettiklerini bildirdi. Teftişler sonucunda çok sayıda akşam lisesine kapatma cezası verildiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü, "Bahçesi bulunmadığı ve müstakil olmadığı için 13, kontenjanından fazla öğrenci kaydeden, tekli yapması gerekirken ikili öğretim yapan, izinsiz öğretmen çalıştıran, öğrenci kayıtlarını düzgün tutmayan devamsızlıkların kaydını yapmayan 19 akşam lisesi tamamen kapatıldı. Eğitim alan öğrenciler için de tedbirler alındı." dedi.

personelmeb.net


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)