adscode
adscode

Aktif Kullanıcıların Yüzde 83’ü Yabancı

Facebook’un geçtiğimiz ay yenilediği ‘beğen’ ve ‘paylaş’ butonlarının tıklanma oranlarına ait yeni veriler, sosyal ağı uluslararası kullanıcıların ayakta tuttuğunu gösterdi. ‘Beğen’ ve ‘paylaş’ tıklanmalarının…

Aktif Kullanıcıların Yüzde 83’ü Yabancı
Sosyal Medya
Facebook, ufak bir tasarım değişikliğiyle ‘beğen’ ve ‘paylaş’ butonlarının tıklanma oranlarını son 1 ay içinde yüzde 5 artırmayı başardı. Mashable sitesinin elde ettiği veriler, iki butonun internette görüntülendiği sayfa sayısının giderek arttığını gösterirken, tıklanma oranının büyük oranda ABD dışındaki kullanıcılara ait olduğunu gösterdi.

Facebook’un Mashable’a verdiği bilgiye göre, ‘beğen’ ve ‘paylaş’ butonlarının görüntülendiği üçüncü parti web sitelerinin sayısı 7.5 milyona ulaştı. Her iki butonun toplam görülme miktası ise günlük 22 milyar.

Tıklanma oranlarına bakıldığında ise her iki butona tıklayan her 5 kişiden sadece 1’i ABD’de yaşıyor. Facebook, aylık aktif kullanıcılarının yüzde 83’ünün de ABD ve Kanada dışında yaşadığına dikkat çekti.

Facebook’un iki butonunu en çok tıklayan bölgeler ise Asya-Pasifik ve Batı Avrupa. Her iki bölge ‘beğen’ ve ‘paylaş’ tıklanmalarında yüzde 21’lik oranı paylaşıyor. Ortadoğu ise yüzde 2 ile en geriden geliyor.

Bölgelerin beğen-paylaş tıklanma oranları ise şöyle:

Asya-Pasifik: yüzde 21,

Latin Amerika: yüzde 13,

ABD: yüzde 20,

Batı Avrupa: yüzde 21,

Orta ve Doğu Avrupa: yüzde 18,

Afrika: yüzde 3,

Ortadoğu: yüzde 2

Kanada: yüzde 3

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)