adscode
adscode

Alan Değişikliği Mağdurları İçin Öneri

2012-2013 Eğitim öğretim döneminde teknoloji tasarım ve özel eğitim öğretmenliğine geçen sınıf öğretmenleri yeni eğitim öğretim yılına büyük sıkıntılarla giriyorlar.

Alan Değişikliği Mağdurları İçin Öneri
Genç Blog


Eğitim sistemimizde yaşanan köklü değişimin bir sonucu olarak uygulanan alan değişikliği yöntemi doğru veya yanlış bir şekilde uygulandı. Yapılan bu değişikliğin mahkeme kararıyla bozulması nedeniyle bu arkadaşlarımızın durumunda büyük bir belirsizlik meydana geldi. Yeni eğitim öğretim yılı başlamak üzere. Bu arkadaşlarımızın durumu bir an önce netleştirilmelidir.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine sundukları alan değişikliğini; kimi öğretmenlerimiz seçtikleri alanda çalışmak istemeleri, kimileri de norm fazlası olma durumu ortaya çıkabileceği nedeniyle istediler. Yaptıkları alan değişikliğine bağlı olarak farklı kurumlara, farklı yerleşim birimlerine tayin oldular. Bu durumda bu öğretmenlerimize tek bir formülle mahkeme kararını uygulamak büyük mağduriyetlere yol açacaktır. Bu nedenle bu öğretmenlerimizi mağdur duruma düşürmeyecek önlemlerin alınması kaçınılmazdır.

 

Alan değişikliği yapan öğretmenlerimize bu yeni durumda; isteyenlere geçtikleri alanda kalmaları için gerekli önlem ve düzenlemelerin yapılması, isteyenlere kendi alanlarına dönmeleri seçeneğinin sunulması ve atanmış oldukları kurumlarda görevlerine devam etmeleri hususunda gerekli kolaylıklar gösterilmelidir.

 

Belirsizlik insan psikolojisini olumsuz etkileyen en önemli etmenlerden birisidir. Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bu konuda herhangi bir somut adım atılmamıştır. Bu belirsizlik biran evvel giderilmelidir. Eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonlarını etkileyebilecek bir uygulamanın eğitim sistemine yansımalarının da son derece olumsuz olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)