adscode
adscode

Alan değişikliğine itiraz var

Alan değişikliği bekleyen öğretmenlerden dört bir yandan seslerini duyurmaya çalışırken; alan değişikliğine itiraz geldi.

Alan değişikliğine itiraz var
Eğitim
Sesini tarafımıza duyuran ve alan değişikliği konusuna itirazı olan öğretmenin yazısını sizinle paylaşıyoruz:

2014 yılında özür grubu atamalarıyla yapılan alan değişikliğinde beden eğitimi öğretmenliğine 4000 sınıf öğretmeni geçirilirken benim bölümüm olan Türk dili ve Edebiyatı öğretmenliğine 1460 kişi geçirilmiştir. Siz biliyor musunuz ki o sene bu 1460 norm kadro ihtiyacı benim bölümüme verilmiş olsaydı şu an 2 senelik bir öğretmen olacaktım. 

Sınıf öğretmenleri 108 branşın hakkını çiğneyerek alan değişikliği isterken sendikaların da heveslerine takılıp bunu savunmak hangi vicdana sığar? Alan değişikliği 108 branşta 40 bin atama bekleyen öğretmeni mağdur etmiştir. 

Alan değişikliği isteyenlerin argümanı ''ama branşçılar 90'lı yıllarda branşımıza geçti ve onlar geri dönmek istiyor.'' oluyor. Ancak işin aslı hiç de öyle değil. Alan değişikliği batıdan kaçmanın kılıfı ve atama bekleyen sınıf öğretmenlerinin kendilerine yer açma alanıdır. Alan değişikliği isteyenlerin arasında sınıf öğretmenliğinden branşa geçmek isteyenlerin sayısı içerisinde zaten emekliliğe sevk edilmesi gereken öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Bu zayıf argüman için öyle dolu dolu reklamlar yapılır ki bu reklamlar görüldüğü gibi sizi dahi yanıltabilir. Ancak mesele çok başkadır.

Çünkü batıda sınıf öğretmeni fazlası 40 bini bulmuştur. 

Alan değişikliği 108 branşta yaklaşık 350 bin insanın geleceğinin katledilmesi demektir. 
Alan değişikliği yapmak yerine zorunlu rotasyon yapmak atama bekleyen genç öğretmenlerin önünü açacak bu sayede bekleyen sınıf öğretmenleri de mağdur olmayacaktır. 
Ancak Türkiye'de hep sorunun kökenine inilmez bataklık kurutulmaz da bataklıktaki sineklerle uğraşılır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)