adscode
adscode

ALMANYA’DA HARÇLAR KALKTI!

Lisansını tamamlamak isteyen Türk öğrencilerin yeni gözdesi Harç Ücreti Olmayan Alman Üniversiteleri Oldu!

ALMANYA’DA HARÇLAR KALKTI!
Yurtdışı Eğitim
Türkiye’deki ön lisans mezunu öğrenciler lisans tamamlama konusunda ciddi zorluklar yaşıyor. Özellikle ülkemizde ön lisans öğrencilerinin üniversite mezunu sayılmamaları, iş bulma olanaklarının sınırlı olması ve DGS sınavını kazanmak zorunda olmaları öğrencileri yurtdışı eğitime yönlendiriyor. Lisans eğitimlerini 4 seneye tamamlamak isteyen öğrencilerin son yıllarda en çok ilgisini çeken yerler arasında ise, yabancı öğrencilere sunduğu avantajlar ve olanaklar nedeniyle Almanya geliyor.

Aileler ve öğrenciler tarafından Almanya Üniversitelerine yoğun talep olmasının başlıca sebepleri; Almanya’daki eğitimin genelde ücretsiz olması, harç alan üniversitelerin harç ücretinin çok düşük olması, alınan dil eğitiminin ve lisans eğitiminin maliyetinin Türkiye’deki özel bir okuldan kat kat daha hesaplı olması olarak gösteriliyor. Ayrıca aylık yaşam masraflarının 530 Euro’dan başlaması da öğrencinin Almanya’yı tercih etmesinde büyük rol oynuyor.



Almanya Üniversitelerinin öğrenci kontenjanının belli bir bölümünü yabancı öğrencilere ayırdığını belirten Avrupa Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Salih Uyar, “Türkiye`de 2 yıllık ön lisans veya Açık Öğretim Fakültesi mezunu bir öğrenci, herhangi bir sınava girmeksizin ve ön lisans diploma notu dikkate alınmaksızın otomatik olarak Almanya`da lisans bölümünden kabul alabiliyor. Ancak öğrenci bölümünün devamı olan bir bölüme girebiliyor. Başka bir bölümde okumaları mümkün olmuyor. Bunun yanı sıra Almanya`da kabul aldığı lisans bölümünde 1 sömestr okuyan bir öğrenci, herhangi bir şart aranmadan ve bölüm sınırlaması olmadan bir seferliğe mahsus olmak üzere bölüm değiştirme hakkına da sahip. Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler direkt olarak master eğitimlerine de başlayabiliyorlar” dedi.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Almanya’da hemen iş hayatına atılabiliyor. Öğrenciler ayrıca Türkiye’ye döndüklerinde diplomalarını tanıttıktan sonra Türkiye’de akademik kariyerlerine devam edebiliyor veya iş hayatına atılabiliyorlar.

Türkiye’deki birçok öğrencinin okumak için Almanya Üniversitelerini tercih etmesinin nedenleri…
    •    Almanya devlet üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin YÖK denkliklerin bulunması
    •    Almanya Üniversitelerinin eğitim kalitesi ve bazı eyaletlerdeki düşük harç ücretleri
    •    Lisans mezuniyeti sonrası direkt Master kabulü alınabilmesi. Aynı şekilde Master sonrası Doktora imkanının olması
    •    Almanya’da üniversite öğrencilerine 180 yarım gün veya 90 tam gün resmi olarak çalışma izni verilmesi.
    •    Almanya Üniversitelerinin her yıl, dünyadaki en iyi 500 üniversite listesinde ilk 100 içerisinde yer alması.
    •    Almanya Üniversitelerinin dönemlik harç ücretleri (eyaletlere göre değişmekle birlikte) ortalama 500 Euro olması. Bazı üniversitelerde harç ücretleri daha da düşük olabilmektedir.
    •    Almanya’daki master programlarının büyük çoğunluğunun artık İngilizce olarak verilmesi
    •    Almanya’nın yüksek yaşam kalitesine sahip ülkelerin ön sıralarında yer alması. Hayat kalitesinin yüksek, ulaşım probleminin çözülmüş, alt yapısının sağlam ve çoğu Avrupa ülkelerine göre suç oranlarının daha düşük olması
    •    Almanya’nın Türkiye’den sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı 2. ülke olması.
    •    MYO veya AÖF mezunu olan öğrencilerin, Almanya’da eğitimlerine devam edebilmeleri için başka bir sınava tabi tutulmaması
    •    Öğrencinin istediği takdirde eğitimine paralel başka bir anadal veya yabancı dili de ücretsiz olarak üniversite bünyesinde alabilmesi
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)