adscode
adscode

Almanya'da Türk Öğrencilere Ana-Okul Ayarı

Alman ve Türk yetkililerin başlattığı Veliler el ele projesi, Neckarsulm`da etkili sonuçlar vermeye başladı. Anne-babaları hem Almanca hem de okul konusunda bilinçlendirecek bir kitap hazırlandı ve eğitim…

Almanya'da Türk Öğrencilere Ana-Okul Ayarı
Anaokulu
Baden-Württemberg Eyalet Eğitim Bakanlığı ile eyaletteki Türk başkonsolosluklarının, Türk kökenli öğrencilerin başarılı olmaları için birlikte oluşturdukları Veliler el ele adlı proje, ilk meyvelerini Neckarsulm`da verdi. Anne-babaların çocuklarının eğitimiyle daha çok ilgilenmelerini ve öğrencilerin başarılarını artırmalarını hedefleyen projenin işleyişini Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney de yakından takip ediyor. Neckarsulm Belediyesi Uyum Sorumlusu Güllü Savaş`ın proje kapsamında bir araya getirdiği ikisi Türk, dört veli, kolay Almanca öğrenilmesi amacıyla resimli bir kitap hazırladı. Pınar Arı ve Sabire Kaya-Gon adlı Türklerin de aralarında yer aldığı veliler, eğitim alanında yaşadıkları zorlukları nasıl başarıya dönüştürdüklerini, tecrübe ve düşüncelerini resimleyerek aktardılar. Kitap, Neckarsulm`a bağlı anaokullarına yeni başlayan yabancı kökenli ailelere, çocuklarıyla oynayarak Almanca öğrenmelerini kolaylaştırmak amacıyla dağıtılacak. 
Bu arada Bir çocuk Almancayı nasıl öğrenebilir? Çok dilliğin faydaları nelerdir? sorularına cevap arayan belediye ile Halk Yüksekokulu (VHS) ortak çalışarak, veli ve öğretmenler arasında iletişim sağlayan, yabancı kökenli 11 eğitim elçisi yetiştirdi. Ayrıca, proje kapsamında çocuğu anaokuluna giden ve Almanca eğitimi az olan velilere ise, Anneler Almanca öğreniyor adı altında Eylül ayından itibaren bir Türk kadın eğitimci tarafından kurs verilecek. Yapılan çalışmaları anlatmak, yazılan kitabı tanıtmak ve yetiştirilen eğitim elçilerine diploma vermek amacıyla Uyum Sorumlusu Güllü Savaş tarafından VHS`de kahvaltılı bir toplandı düzenlendi. 
Toplantıya Neckarsulm Belediye Başkanı Joachim Scholz, VHS Müdiresi Susanne Blawert, çok dilliğinin faydalarını savunan akademisyen Dr. Edgardis Garlin, Eyalet Bölge Proje Sorumlusu Dr. Beate Blank, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Scholz, yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek,Almanca eğitimi, beraber yaşamayı kolaylaştırır. Okul çağında birçok genç matematikte işlemleri kolay yapıyor, fakat metinli matematiklerde kavrama eksikliğinden çözüm yapamıyor. Bu da başarıyı engelliyor dedi. Çocuklar oynayarak daha kolay dil öğreniyorlar düşüncesinden yola çıktıklarını belirten Savaş da, bu kitapla veliler ve öğrencilerin birlikte hareket ederek, eğitimde başarıyı yakalayacaklarına inandığını dile getirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)