adscode
adscode

Almanya’daki Türk Öğrencilerin Üsküdar’a İlgisi Yoğun Oldu

Yabancı öğrencilere Türkiye’deki üniversiteleri tanıtmak amacıyla Almanya’da düzenlenen IV. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na Üsküdar Üniversitesi de katıldı.

Almanya’daki Türk Öğrencilerin Üsküdar’a İlgisi Yoğun Oldu
Üniversite
Davranış Bilimleri alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, uluslararası standartlara uygun bir eğitim düzeyine erişebilmek amacı ile her geçen gün altyapısını güçlendiren Türk üniversitelerini tanıtmak amacıyla Almanya’da düzenlenen IV. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na katıldı.

Yabancı öğrencilere Türkiye’deki üniversiteleri tanıtmak amacıyla Almanya’da düzenlenen IV. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’na Üsküdar Üniversitesi de katıldı.

Trucas Eğitim Danışmanlığı tarafından düzenlenen IV. Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı 15 Kasım 2014 tarihinde Köln Regency Hyatt Otle’de 16 Kasım 2014 tarihinde ise Stuttgart Maritim Hotel de gerçekleşti.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Öğr. Gör. Emre Üçsular Almanya’da yaşayan üniversite adaylarını bilgilendirdi. Üsküdar Üniversitesi standında öğrencilere değişen ihtiyaçlar, yenilenen meslekler ile bölüm ve programlar üniversite adaylarına anlatıldı.

Türkiye’de eğitim almak isteyen öğrencilerin ‘Kimler başvuru yapabilir?’, ‘Kayıt için neler gereklidir ?’ ‘Hangi alanlarda eğitim alabilirim?, ‘Ücretler ve burslar’ ve ‘Yurt ve Konaklama’ konularına ilişkin merak ettikleri soruları da yanıtlandı.

Türkiye cazibe merkezi haline geliyor
Devlet ve vakıf olmak üzere 180’i aşkın üniversitesi ile yükseköğretim alanında yabancı öğrencilerin ilgisini çeken Türkiye, doğuya ve batıya hitap eden bir eğitim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Türk Üniversiteleri, öğrencilerine daha iyi imkanlar sunabilmek ve uluslararası standartlara uygun bir eğitim düzeyine erişebilmek amacı ile her geçen gün altyapısını güçlendiriyor. Bilimsel alanda yapılan işbirlikleri ve projeler ile ulusal ve uluslararası düzeyde ses getiren çalışmalara imza atılıyor.

2010 yılı itibariyle Yüksek Öğretim Kurulu ( YÖK) tarafından merkezi olarak uygulanan Yabancı Öğrenci Sınavı’nın (YÖS) yürürlükten kaldırılması, Türkiye’de yabancı öğrenci statüsünde yüksek öğrenim görmeyi kolaylaştırdı.

Yeni bir düzenleme ile üniversiteler, uluslararası öğrenci kabul ölçülerini kendileri belirlemekte ve öğrencilerin bulundukları ülkelerden aldıkları lise diplomalarını kabul ederek, herhangi bir sınava tabi tutmadan üniversiteye kabul etmektedir. Bu nedenle Türkiye, yurtdışında eğitim isteyen aday öğrenciler için daha cazip hale geliyor ve her geçen gün Türk üniversitelerinde okuyan uluslararası öğrenci sayısı artıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)