adscode
adscode

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ  

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ  

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ   
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 12-Aug-18 16:41

 

Kurucu: Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Çağrı Erhan

Kuruluş tarihi: 2008

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Tıp, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 9 fakültesi; 2 Meslek Yüksekokulu bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 9.583 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 447 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Tam, yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 oranlarında olmak ÖSYM Bursu’nun yanı sıra Onur, Başarı, Spor ve Sanat Başarı, Şehit bursları, kardeş indirimi ve kısmi zamanlı çalışma olanağı var.

Yurt olanakları: 154 yatak kapasiteli erkek, 210 kapasiteli kız konukevi bulunuyor. 

Öğrenci kulübü sayısı: 69 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Hukuk Fakültesi’nin Köln Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçen Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı bulunan üniversite, Eczacılık Fakültesi’nde ABD Colorado Üniversitesi Skaggs Eczacılık Okulu–Denver iş birliğiyle hasta odaklı eğitim programı başlattı. ABD Georgia State Üniversitesi ile de iş birliğine imza atan üniversite öğrencilerine 4+1 ya da 4+1+3 şeklinde dizayn edilmiş eğitim olanağı sunuyor. 4+1 eğitim şekline göre öğrenci 4 yıl lisans eğitimi üzerine, 2 yıl olan yüksek lisans eğitimini, 1 yılda Amerika’da tamamlama şansı buluyor. 4+3+1 sistemiyle ise öğrenci bu eğitimlerin üzerine 3 yıl Amerika’da doktora yapma imkânına sahip olabiliyor.

Üniversitenin ayrıca değişimi anlaşmaları kapsamında 23 farklı ülkeyle 41 anlaşması; Erasmus kapsamında da 26 ülkeden 129 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Tıp 69.950 TL; Diş Hekimliği 64.950 TL; Hukuk 47.950 TL; diğer fakülte ve meslek yüksekokulları 19.950 TL ile 47.950 TL aralığında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Altınbaş Üniversitesi İstanbul’da yer alan uluslararası bir şehir üniversitesidir. Altınbaş Üniversitesi’nin öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 25’i, 70 farklı ülkeden gelmiş uluslararası öğrencilerdir. Eğitim dilimiz büyük ölçüde İngilizcedir. Yabancı dilde eğitim veren dokuz ayrı fakültesiyle, hemen hemen alanların tamamını kapsar. Genç ve dinamik öğretim kadrosuyla, tecrübeli öğretim elemanlarının bir arada olduğu, dolayısıyla hem deneyimli hocalardan ders alma hem de güncel yöntemleri doğrudan aktarabilen hocalardan ders alma imkânını sunan bir üniversitedir. Teknoloji yoğun bir dönem müfredat planlaması yürütülmüştür. Kişiselleştirilmiş Eğitim Yaklaşımı / Flipped Learning dediğimiz yöntemi ilk sınıflardan itibaren başlatmış bulunuyoruz. Artık öğrenciler sadece derslerde hocalardan ders almamakta, dersleri online alarak, sınıfları problem çözme ve analiz yapma içim kullanmaktadırlar.

Bir de öğrencilerimiz Türkiye’de çok az üniversitede bulunan, stajın ötesinde bir program olan CO-OP’tan faydalanabiliyor. Bu uygulama bünyesinde staj yapan öğrencilerin büyük çoğunluğu söz konusu yerlerde işe başlama; daha iş hayatına atılmadan tecrübe edinme fırsatını yakalamaktadırlar.

Türkiye’de önemli bir ilki gerçekleştirerek şehir üniversitesi konseptini sektörel merkezlerle birleştirerek uzmanlık alanlarına göre konumlanmış yerleşkeleri hayata geçiriyoruz. Gayrettepe’de Sosyal Bilimler, Mahmutbey’de Mühendislik ve Teknoloji ve Bakırköy’de de Sağlık Bilimleri kampüslerimiz yer alıyor. Dolayısıyla sosyal bilimler alanında okuyan öğrencilerimiz, İstanbul’da, kentin içinde kendi sektörüyle ilgili etkileşim kurabilecekleri finans merkezlerine, kültür merkezlerine yakın Gayrettepe Kampüsünde okuma fırsatı bulacaklar. Sağlık Bilimlerinde eğitim görenler, hastanelere, özellikle bağlantılı olduğumuz Medical Park Hastanesine yakın bir kampüste olacaklar. Diş Hekimliği Fakültemizin kendine ait hastanesi bulunuyor. Staj yaptığımız hastaneler de yerleşkeye yakın bir konumda yer alıyor. Mühendislikte eğitim görenler ise Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesiyle iç içe İkitelli Sanayi’nin yanında bir kampüste eğitim görecekler. Dünya standartlarında bir eğitim kadrosuyla birlikte olma fırsatı bulacak olan öğrenciler, buradan mezun olduklarında da dünyanın her tarafında geçerli bir diplomaya sahip olma imkânı bulacaklar.

İletişim bilgisi: www.altinbas.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)