adscode
adscode

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ)

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ)
Okullardan Haberler
Kurucu: Mehmet Altınbaş Kültür ve Eğitim Vakfı
Rektör: Prof. Dr. Çağrı Erhan
Kuruluş tarihi: 2008
Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Tıp, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 9 fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 3 enstitüsü, 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 7.163 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 464 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: ÖSYM Bursu, Tercih Bursu ve Altınbaş Üniversitesi Bursu bulunuyor.
Yurt olanakları: Mahmutbey yerleşkesinde yurdu var.
Öğrenci kulübü sayısı: 60 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Hukuk Fakültesi’nin Köln Üniversitesi ile çift diploma anlaşması bulunuyor. Eczacılık Fakültesi ise ABD’de Colorado Üniversitesi Skaggs Eczacılık Okulu –Denver ile hasta odaklı eğitim programı başlattı. ABD Georgia State Üniversitesi ile işbirliğine imza atan üniversitenin öğrencileri 4+1 eğitim sistemine göre, lisans eğitiminin ardından yükseklisans eğitimini ABD’de 1 yılda tamamlıyor, isterse 3 yıl ABD’de doktora yapma imkânına da sahip olabiliyor.
Erasmus kapsamında Avrupa’da 26 ülkeden 127 üniversite ile işbirliği anlaşması olan Altınbaş Üniversitesi’nin ABD, İtalya, Almanya, Brezilya, Pakistan, Lüksemburg, Macaristan ve Polonya’da birçok partner üniversitesi bulunuyor.
Öğrenim ücretleri: Fakülteleri 39.990 TL ile 54.500 TL, MYO’ları 16.680 TL ile 19.246 TL aralığında, uzaktan eğitim 3.000 TL. 
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Sadece başarılı öğrencileri kabul etmiyoruz aynı zamanda öğrencileri başarılı hale getiriyoruz. Üniversite içinde demokrasi kültürünün kökleşmesi de önem verdiğimiz diğer bir husus. Bu anlayışımızın somut karşılığı olarak tüm paydaşlarımızın katılımıyla “Altınbaş Anayasası’nın” temel esaslarını oluşturmuş bulunmaktayız.  Altınbaş Anayasası üniversiteler arasında “Anayasa” adı altında Türkiye‘de bir ilk olma özelliğini taşıyor.
Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi çerçevesinde İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile her alanda üniversite - sanayi işbirliğini öngören bir protokol imzaladık.
Ayrıca üniversite bünyesinde ‘Hem oku hem çalış’ felsefesi ile uygulamaya koyduğumuz Kariyer Merkezi Staj uygulaması ile öğrencilerimize uzun süreli staj imkanı sunuluyor. Bu uygulama ile henüz öğrenciyken kendisini sektörde neyin beklediğini öğrenme şansını yakalayan öğrencilerimiz, mesleği ile ilgili aldığı akademik bilgiyi pratiğe dökme ve yaşayarak öğrenme fırsatını buluyor.
Holding iştiraklerimizin büyük bir kısmı bu uygulama bünyesinde öğrencilere staj imkanı sunuyor. Ayrıca daha önce bahsettiğimiz gibi başarılı mezunları iş imkanları ile destekliyoruz.
Eğitimde uluslararasılaşma ve uluslararası standartları yakalama bakımından büyük önem taşıyan Bologna sürecine önem veriyoruz. Erasmus iş birliklerimiz ve 50’yi aşkın ülkeden gelen sayısı bini aşkın uluslararası öğrencimiz, üniversitemizde çok kültürlü bir ortam oluşturuyor. Vakıf üniversiteleri arasında en yüksek oranda yabancı öğrenciye eğitim veren ilk 3 üniversiteden biriyiz. Uluslararası öğrencilerimizin tüm öğrencilerimize oranı bu yıl itibariyle yüzde 13,5.
Bir diğer özelliğimiz ise kesintisiz burs olanaklarımız. Ayrıca Türkiye’de lisans alanında ilk olma özelliği taşıyan uluslararası işbirliklerimiz mevcut.
İletişim Bilgisi: www.kemerburgaz.edu.tr
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)