adscode
adscode

Alzheimer Projeleriyle Dünya 1.'si Oldular

FPSPI 2015'te Dünya 1.'leri Türkiye'den

Alzheimer Projeleriyle Dünya 1.'si Oldular
Özel Okullar

Sınav Koleji öğrencilerinden oluşan Project MIND ekibi, Alzheimer hastaları için hazırladıkları projeleriyle Amerika'da 47 ülkenin katıldığı Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı'nda (FPSPI) Dünya 1.'si oldular.

"Onlar Unuttu Biz Hatırlıyoruz" diyerek Alzheimer hastaları için başlattıkları projeleriyle büyük takdir toplayan Sınav Koleji öğrencileri, Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı'ndan (FPSPI) Dünya 1.'liğiyle döndüler. Şampiyon öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri Iowa State Üniversitesi'nde düzenlenen Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı'nda (FPSPI) İngiltere, ABD, Avustralya, Kanada, Japonya gibi birçoğunun ana dili İngilizce olan 47 ülkeyle yarıştılar.

Yarışmada Sınav öğrencilerinden oluşan Project MIND ekibi, projeleriyle Dünya 1.'Sİ olurken, kolej öğrencilerinden Alara Er ve Alara Kocabıçak da bireysel senaryo yazma yarışmasında Dünya 2.liği dereceleri aldılar. Yarışmadaki dereceleriyle sadece Sınav Koleji'nin değil Türkiye'nin de gururu olan öğrenciler, uluslararası bir platformda yaratıcılık ve farkındalık deneyimi yaşama imkânı buldular. Analitik düşünce ile araştırma becerileri üzerine odaklaşan öğrenciler, bu sayede Alzheimer konusuna Türkiye'nin yanı sıra dünyada da dikkat çekmeyi başardılar.

9 ay boyunca yoğun bir yardım çalışması yürüten Project MIND ekibi, daha önce de kermes, konser ve diğer kampanyalardan elde ettikleri 20 Bin TL'lik geliri Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, Alzheimer hastaları için inşa ettiği Yaşlı Yaşam Merkezi'ne bağışlamıştı.

Projeleriyle Alzheimer konusunda farkındalık yaratan öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Caner Koç, "Toplumsal açıdan önemli bir konu olan Alzheimer'a dikkat çeken ve sosyal sorumluluk anlayışıyla farkındalık yaratan öğrencilerimiz gerçekten çok anlamlı bir iş başardılar. Dünya 1.'si olarak Amerika'da 47 ülkenin katıldığı yarışmada bayrağımızı gururla dalgalandıran ve İstiklal Marşı'mızı okutan öğrencilerimizi ve onlara emek veren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)