adscode
adscode

Amerika'da okumak Türkiye'de okumaktan daha ucuz

2+2 sisteminde eğitim veren Amerika’nın önde 2 Yıllık Üniversiteleri (Community College) Türkiye’ye geliyor.

Amerika'da okumak Türkiye'de okumaktan daha ucuz
Etkinlikler
2+2 SİSTEMİYLE AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE OKUMAK TÜRKİYE’DE OKUMAKTAN DAHA HESAPLI!

Birçok öğrenci yüksek maliyetlere sebep olacağını düşündüğü için Amerika’da okuma hayalinden vazgeçiyor. Fakat Amerika’da okumanın ekonomik yolları da var.

Mezun.com, Amerika’da daha ekonomik eğitim alternatifi arayan  öğrenciler için 2+2 sistemi ile ilgili, 3 Mayıs’ta Hilton’da etkinlik düzenleyerek, 2 yıllık üniversite yetkililerinden bire bir bilgi alma imkanı sunuyor.

Türkiye’de ve dünyadaki önemli iş adamının tercihi olan Amerika’da yüksek öğretim, bu sistemle artık hayal olmaktan çıkıyor.


Yurtdışında eğitim ve yaşam konusunda bilgi veren Mezun.com, 3 Mayıs’ta Hilton Taksim’de düzenleyeceği etkinlikle Amerika’da okumanın en ekonomik yolu 2+2 sistemi hakkında merak edilenleri açıklıyor.

Birçok öğrenci yüksek maliyetlere sebep olacağını düşündüğü için Amerika’da okuma hayalinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Oysa ki 2+2 sistemi ile Amerika’da üniversite okumak, Türkiye’de okumaktan daha ucuza geliyor.

2+2 sistemi ile 2 yıllık üniversitede okuyan bir öğrenci yıllık 5-9 bin dolar ücret ödeyerek, sonrasında dilediği üniversiteye transfer olabiliyor. Bu sistem dahilindeki 2 yıllık üniversiteler kendi eyaletlerinde önde gelen üniversitelerle transfer imkanı sağlıyor. “2+2 konsepti”; 2 yıllık üniversitelerde eğitimini tamamladıktan sonra, lisans diploması elde etmek için 4 yıllık bir üniversiteye geçme anlamına geliyor. Üstelik 2 yıllık üniversitelere kabul olunduğunda size transfer yapacağınız üniversitenin de kabul mektubu veriliyor. Türkiye’de çok fazla bilinmeyen bu sistem, öğrencilerin öğrenimlerine odaklanarak düşük okul harcı, kabul şartlarında esneklikler, dil seviyesinde tam yeterlilik, kültür ve eğitim farklılıklarına kolay bir geçiş sağlıyor.

AMERİKA’DA OKUMAK TÜRKİYE’ DE OKUMAKTAN DAHA UCUZA GELİYOR

Öğrenciler 4 yıllık bir üniversiteye gitmek yerine, ilk önce 2 yıllık üniversitede okumayı tercih ederek okul harçlarında 15.000 - 37.000 dolar arası tasarruf elde edebiliyor.

2 senelik üniversitede okuyan bir öğrenci son iki senesi için 4 yıllık bir üniversiteye transfer olduğunda;

-Özel üniversite tercih ederse 37 bin dolar (Harvard, Yale gibi)
-4 Yıllık College tercih ederse 31 bin dolar (Boston College gibi )
-Devlet Üniversitesi tercih ederse 15 bin dolar (California State University gibi)j

tasarruf elde etmiş oluyor. Türkiye’de özel üniversitede okuyan bir öğrenci ise yıllık 18-45 bin TL gibi bir rakam ödediği düşünülürse 2+2 sistemi ile Amerika’da okuyan bir öğrenci, Türkiye’de özel okulda okumaktan daha düşük bir öğrenim ücreti vermiş oluyor.

BİRÇOK ÜNLÜ 2 YILLIK ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN

ABD’de lisans öğrencilerinin yaklaşık %50’si yüksek eğitimlerine 2 yıllık üniversitede başlıyorlar. Ayrıca Tom Hanks, Arnold Schwarzenegger, George Lucas gibi birçok ünlü de 2 yıllık üniversitelere gidenler arasında.


SEMİNERE KATILIM ÜCRETSİZ

Amerika’nın en iyi üniversitelerine girmenin yolları hakkında bilgi almak ve bire bir görüşmeler yapmak için http://www.mezun.com/seminer  adresine girip ücretsiz olarak başvuru formunu doldurmanız yeterli.

Mezun.com hakkında: 1999 yılından bu yana  eğitim sektöründe hizmet veren Türkiye’ nin en büyük uluslararası eğitim platformudur.  Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, Kanada, İngiltere  ve Avrupa ülkelerini de kapsayan 27 farklı ülkenin eğitim sistemleri hakkında bilgileri, öğrenciler ve ilgililerle bu platform üzerinden paylaşmaktadır. 2014 yılı itibari ile bu ülkelerden toplam 800 okulun aktif tanıtımlarını,başta Türkiye olmak üzere 20 ye yakın ülkede gerçekleştirmektedir.

Türkiye’nin web tabanlı en büyük eğitim platformu olan Mezun.com, kar amacı gütmeden istisnasız tüm öğrencilerin yurtdışında eğitim ile ilgili ihtiyaç duydukları bilgilere ulaşmaları için eşit fırsatlar sunmaktadır. Sunulan hizmet ve danışmanlıklardan öğrenci ve ailelerinden hiçbir ücret talep edilmemektedir. Bu çerçevede iş modeli olarak alanında tektir. ABD Büyükelçiliği, ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, CGACC, British Council, Campus France, gibi önemli kuruluşlarla  işbirliği yapmakta olan Mezun Group DEİK bünyesinde Eğitim Ekonomisi İş Konseyi’nin (EEİK) de çözüm ortağıdır. www.studyinturkey.org.tr’ sitesi bu amaçla hizmet vermektedir.

2012 yılından bu yana Türkiye’de okumak isteyen yabancı öğrencilere yönelik yepyeni bir platformu ‘www.gostudyinturkey.com’u hayata geçirmiştir.
Daha detaylı bilgi için:
Optimum Brand
0212 274 07 74
Tuğçe Tabak
ttabak@optimumbrand.com

AMERİKA’DA OKUMAYI TERCİH ETMİŞ TÜRK İŞ ADAMLARI

Türkiye’nin önde gelen iş adamları Amerika’da okumayı tercih ediyor.
Ali Koç 1995 - 1997  ABD' de Masterını  Harvard Üniversitesi Boston Massachusetts İşletme Fakültesi'nde yaptı.
1985 - 1989 ABD Texas'da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesi'ni bitirdi.
1980 - 1985 Harrow School Londra İngiltere Matematik Ekonomi ve Coğrafya’da yüksek derece eğitimi aldı.

Mustafa KOÇ Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Koç, Amerika’da Washington Üniversitesi mezunu.

Ferit ŞAHENK Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Boston College Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümü mezunu.

Vuslat Doğan Sabancı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim KuruluBaşkanı. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu ve New York’taki Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yaptı.

Bülent Eczacıbaşı Londra Üniversitesi mezunu ve ABD’de Massachusetts Institute of Technology’den kimya mühendisliği dalında master sahibi.

Ali İsmail Sabancı  ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı.

Hüsnü Özyeğin
Liseyi Robert Kolej'inde tamamladı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

Süreyya Ciliv  Turkcell Genel Müdürü. Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi.

SEMİNERE KATILAN OKULLAR

SEMİNER PROGRAMI İÇİN DETAYLI BİLGİ




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)