adscode
adscode

​Amerikan Robert Lisesi

​Amerikan Robert Lisesi hakkında bilgiler;

​Amerikan Robert Lisesi
Özel Okullar

Kurucusu: Amerikalı eğitimci Dr. Cyrus Hamlin tarafından başlatılan girişime, Christopher Rhinelander Robert adlı bir işadamının verdiği destek sonucu kuruldu.
Kuruluş tarihi: 1863
Kampüs sayısı: İstanbul Arnavutköy Beşiktaş'ta tek kampüsü bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 1032
Eğitim dili: Eğitim İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe olması öngörülen dersler Türkçe okutuluyor.
Yabanci dil olanakları: Okulda seçmeli olarak verilen diğer iki yabancı dil Fransızca ve Almanca. Okulu diğer liselerden farklı kılan en büyük özellik, öğrencilere sunulan zengin ders dışı etkinlik programıdır.
Burs olanaları: Okul bütçesinin yanı sıra mezunlarının da büyük ölçüde destek olduğu  bir burs programı bulunuyor. İhtiyaca yönelik hazırlanan mali yardım imkanlarından toplam 1032 Robert Kolej öğrencisinin yüzde 24’ü faydalanmakta. Robert Kolej'de öğrencilerin yüzde 20'ye yakını yatılı okumakta.
Yurt dışı ve yurtiçi üniversite başarı oranı: Her yıl öğrencilerin yaklaşık yüzde 70’i Türk üniversitelerinde; yüzde 30’u ise yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almayı tercih etmekteler. Öğrenciler, tercihleri doğrultusunda, yurtiçinde ve dışında, dünyanın en seçkin üniversitelerine yerleşiyorlar.
Neden sizi seçsinler? Sağladığı eğitim kalitesi yıllardır Robert Kolej’i Türkiye’nin en çok tercih edilen eğitim kurumlarından biri yapmıştır. Okul yönetimi, öğrencilerin sağlıklı, mutlu, başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için hiçbir özveriden kaçınmazlar. Eğitim ortamları, teknoloji, yeni öğretim stratejileri gibi konularda sürekli olarak yenilikleri takip ederek öğrencilerinin en iyi olanaklarla yetişmelerini hedefler ve amaçlarına ulaşırlar. Robert Kolej’in  ders ve ders dışı etkinlikler programları, öğrencilerin merak eden, sorgulayan, araştırma yapan bireyler olarak yetişmesine uygun olarak hazırlanmıştır.
Akademik programın dışında 100'ü aşkın öğrenci kulübü de, onların özgüvenli, sorumluluk sahibi yetişmelerine olanak sağlar. Robert Kolej öğrencileri bu nedenle yaşam boyu öğrenmeye açık insanlar olarak yetişirler. Öğrenciler tüm hayatları boyunca ilke edinecekleri bir çalışma disiplini anlayışını benimserler. Yenilikçi, açık görüşlü, çok yönlü, liderler olarak mezun olurlar. Bu öğrenciler, Türkiye’deki ve dünyadaki en iyi yükseköğrenim okullarında eğitimlerine devam ederler.
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)