adscode
adscode

Anabilim'den Google ile işbirliği

Google tarafından Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen programa ilk defa başvuran Anabilim, “Code Forest” projesi ile Türkiye’den destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul oldu.

Anabilim'den Google ile işbirliği
Kodlama
Avrupa Komisyonu tarafından 2013 yılından itibaren kodlamayı öğrenmeye teşvik ve dijital okuryazarlığı eğlenceli hale getirmek amacıyla yapılan kod haftası, bu yıl 7 – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Sadece Avrupa’da değil, Avustralya, Tayvan ve Mısır gibi ülkelerde de düzenlenen etkinliklerle kutlanan Avrupa Kod Haftası kapsamında geçen yıl 50 ülkeden 692 etkinlik ile yaklaşık bir milyon katılımcıya ulaşılmıştı. Katılımın ücretsiz olduğu ve büyük şirketlerin de partnerlik ettiği Avrupa Kod Haftasında geniş bir ölçekte ve her yaş grubundan çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleşecek.

İçinde yaşadığı dünyayı daha iyi tanıyan ve teknolojiyi tüketen değil, üreten bireyler yetiştirmek adına her türlü çalışmayı yaptıklarına ve bu alanda yapılan büyük organizasyonlara da dahil olmaya önem verdiklerini belirten vurgu yapan Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Üyesi Seda AYTAÇLI, “Geleceğin üreten insanını yetiştiriyor olmanın verdiği sorumluluk ile evrensel bir dil olarak gün geçtikçe önem kazanan kodlamayı iyi bilen, düşündükleri projelerini hayata geçirebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor ve bu noktada da öğretim içeriklerini güncelleyerek çağa ayak uyduran bir eğitim anlayışıyla hareket ediyoruz.” dedi.

Google tarafından Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen programa ilk defa başvuran Anabilimin, “Code Forest” projesi, Google tarafından desteklenecek! Google’ın düzenlediği ve 500’den fazla başvurunun yapıldığı programa, projeye destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul olan Anabilim ile birlikte iki Türk kurumunun da yer aldığı 60 proje seçildi.  

Yenilikçi fikirlere kapılarını açan ve kaynak ayıran teknoloji devi Google tarafından, Avrupa Kod haftası kapsamında düzenlenen ve 15 Temmuz’da başvuruların son bulduğu program “Google Grants for Innovative Code Week Events For Children Aged 5-18” sonuçları açıklandı. Geçen yıl 29 ülkeden 2 Türk kurumunun da arasında olduğu 48 proje seçilerek 25.000’in üzerinde çocuğa ulaşılan aynı programa bu yıl Anabilim, “Code Forest” projesiyle seçildi. Google’ın düzenlediği ve 500’den fazla başvurunun yapıldığı programa, projeye destek almaya hak kazanan ilk ve tek özel okul olan Anabilim ile birlikte iki Türk kurumunun da yer aldığı 60 proje seçildi.

“Code Forest” etkinliği A-Code Ekibi ve Eğitim Teknolojileri biriminin heyecanla sürdürdüğü çalışmaları neticesinde Google işbirliğiyle Avrupa Kod haftasında gerçekleşecek. Algoritmik düşünce gelişimi için oryantiring şeklinde hazırlanacak olan “Code Forest” etkinliği ile sosyo-ekonomik imkanları kısıtlı çocuklara ulaşmak hedefleniyor. “Code Forest” etkinliği ile okul dışında tasarlanan ortamda sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik, robot programlama, ardunio, google cardboard, makey makey ile bu büyülü dünyayı keşfetme, scratch ile kodlama etkinlikleri ile tanışma ve farkındalık yaratma imkanı sunulacak. Proje doğrultusunda Veysel Karani İlkokulu ile yapılan iş birliği çerçevesinde; etkinliklerin her biri için oryantiring alanı içerisinde farklı alanlar oluşturularak kağıt ile yapılan etkinlikler ile daha da eğlenceli hale getirilecek olan bu büyülü ortamlarda yaklaşık 300 çocuğa ulaşarak onların hayatlarında fark yaratmak hedefleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)