adscode
adscode

Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenlerini Bekleyen Tehlike

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı çalışmayla Orta öğretim kurumlarındaki çeşitliliğin azaltılması kapsamında Anadolu Öğretmen Liselerini, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi veya Anadolu lisesine dönüştürdü.…

Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmenlerini Bekleyen Tehlike
Eğitim
2014-2015 Eğitim öğretim yılından itibaren eski Anadolu öğretmen liselerinde artık iki farklı okul türünde eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülecek. Bu durum Norm kadroların belirlenmesiyle birçok sorunu beraberinde getirecektir.  Kademeli olarak dönüştürülen bu okullarda 9. Sınıflar için yeni okul kodu ile 10.,11. ve 12. sınıflar içinde eski okul koduyla ders yükleri ve öğretmen normları belirlenecektir.

Bu durumda birçok branşta ders yükünün iki ayrı kuruma bölünmesi sonucu norm kadro fazlalıkları ortaya çıkacaktır.  Bu durum öğretmenlerde ve okul içinde huzursuzluğa ve başarı kaybına sebep olacaktır.

Bunun önüne geçmek için MEB insan kaynakları tedbir almalı ve bana göre tüm norm bilgilerini yeni okul kodu altında birleştirerek öğretmenleri dönüştürülen yeni okula aktararak mağduriyetten kurtarmalıdır.
Tabii bu durumda da yine sosyal bilimler ve fen lisesine dönüştürülen okullara atanma şartlarını taşımayan bazı öğretmenler mağdur olacaktır. Ama en azından mağdur olacak okul ve öğretmen sayısında büyük bir azalma sağlanmış olacaktır. Yetkililerin bu konuda ellerini çabuk tutması ve yeni bir MEB klasiği yaşanmaması temennisiyle…
 
Celal BOZTEPE
turkiyeegitim

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)