adscode
adscode

Anadolu Üniversitesi Rektörü Görevini Devraldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anadolu Üniversitesi (AÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Naci Gündoğan, görevi Prof. Dr. Davut Aydın'dan devraldı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Görevini Devraldı
Eğitim
Aydın, AÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 4 yıl boyunca AÜ rektörlüğü görevini yapmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.
AÜ'de tepeden tırnağa bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
"Eğitimin mezralara kadar yayılmasının yolu açıköğretimdir. Açıköğretim sistemini 4 yıl önce birlikte yaşam boyu öğrenme vizyonuyla değiştirip dönüştürdük. Bugün saat 17.00'dan sonra iki hafta önce gerçekleştirdiğimiz ara sınavının sonuçlarını ilan edeceğiz. 4 yıl önce bir milyon 93 bin öğrenciyle göreve başladık. Bugün itibariyle bir milyon 389 bin aktif öğrencimiz var. Açık ders malzemelerimiz 8 bini geçti. AÜ'nün web sitesini 4 yıllık dönem içerisinde 81 milyon 42 bin 162 kişi ziyaret etti. E-öğrenme seferberliğini başlattığımız günden bu yana web sitesinden kitap indiren sayısı 31 milyonu geçti. Görevimi huzur içerisinde devredeceğim. Önümüzdeki eylül ayından animasyon ve çizgi film teknolojisini de kullanarak çok kapsamlı bir programla çocuklara İngilizce öğreteceğiz. Girişimcilik endeksinde geçen yıl 37'nciydik bu yıl 21 basamak fırlayıp 16'ncı sıraya geldik. Hedefimizin ilk üç sıradır."
- "AÜ'nün bayrağının ilerilere taşımanın çaba ve gayreti içinde olacağım"
AÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Gündoğan da AÜ rektörlüğü gibi onurlu bir görevi üstlenmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
Görevinin sorumluluğunun bilincinde olduğunu anlatan Gündoğan, şunları söyledi:
"AÜ'nün yeni rektörü olarak benden önceki tüm rektörlerimiz gibi AÜ'nün bayrağını, çok ilerilere taşımanın çaba ve gayreti içinde olacağım. Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi, şehrimizin ve ülkemizin sorunlarına olan duyarlılığımız artırılarak devam ettirilmesi temel hedeflerimiz olacaktır. AÜ, kuşkusuz çok büyük bir birikimin eseridir. Yokluk ve kısıtlı imkanlar arasında gurur kaynağımız olan üniversitemizin temellerini atan kıymetli hocamız Prof. Dr. Orhan Oğuz'dan, son rektörümüz Prof. Dr. Davut Aydın'a kadar görev yapan tüm rektörlerimize, yöneticilerimize, akademik ve idari personelimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Yarın başlayacak yeni yılın, başta üniversitemize, ülkemize ve tüm insanlığa refah, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum."
Gündoğan'ın rektör yardımcılıklarını Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Prof. Dr. Aydın Aybar'ın yapacağı bildirildi.
Kaynak: AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)