adscode
adscode

​Anadolu Vakfı’nın “Değerli Öğretmenim” Projesine Muş’ta Yoğun İlgi

Anadolu Vakfı, eğitime sürdürülebilir katkı sağlamak için 2014 yılında Samsun’dan başlayan “Değerli Öğretmenim” projesine, Türkiye’nin farklı illerinde yaptığı çalışmalarla devam ediyor.

​Anadolu Vakfı’nın “Değerli Öğretmenim” Projesine Muş’ta Yoğun İlgi
Vakıf ve Dernekler

Anadolu Vakfı, öğretmenlere ve eğitim kurumlarındaki idarecilere sosyal girişimcilik ve liderlik konularında eğitimlerin verildiği proje kapsamında, son olarak 1 - 2 Haziran tarihlerinde Muş’un Bulanık ilçesinde katılımcılarla buluştu. Yoğun ilgi gören seminerler, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’ın yanı sıra 200’e yakın öğretmen, müdür ve müdür yardımcısının katılımıyla gerçekleşti. Projenin bir sonraki eğitimi, 4 Haziran’da Kastamonu’da gerçekleşecek.
 
Eğitim ve sağlık alanlarında yatırımlar yapan, şimdiye kadar 50’den fazla eseri topluma armağan eden Anadolu Vakfı, “Değerli Öğretmenim” projesi ile Türkiye’nin geleceği olan öğrencilere yol gösteren öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
 
Öğretmenlerin kişisel gelişimlerine destek verirken, kendi yetenekleri, hayalleri ve vizyonları konusunda farkındalık kazanmalarını hedefleyen “Değerli Öğretmenim” projesi kapsamında verilen eğitimlere, şimdiye kadar yurt genelinde 8 ilde 4 bin 200’e yakın öğretmen ve idareci ile 400 öğrenci katıldı. Eğitim seminerlerine hız kesmeden devam eden Anadolu Vakfı, haziran ayı sonunda toplamda 6 bine yakın katılımcıya ulaşmayı hedefliyor.
 
Anadolu Vakfı, “Değerli Öğretmenim” projesi kapsamındaki eğitim seminerlerini son olarak, 1 - 2 Haziran tarihlerinde Muş’un Bulanık ilçesinde gerçekleştirdi. Eğitimler, ilk gün idareciler ikinci gün ise öğretmenler için yapıldı. Sosyal girişimcilik ve liderlik başlıklarında yapılan ve iki gün boyunca katılımcıların yoğun ilgisi altında gerçekleşen seminerlere, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan başta olmak üzere 200’e yakın öğretmen, müdür ve müdür yardımcısı katıldı.
 
Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan: “Anadolu Vakfı çok anlamlı ve önemli bir proje yönetiyor”
Etkinliği baştan sona büyük bir heyecanla takip ettiğini belirten Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün Bulanık İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde okul yöneticilerimizle birlikte Anadolu Vakfı’nın seminerine katıldık. Muş genelinde ve Bulanık ilçemizde genelde yöneticilerimizin tecrübeye ihtiyacı var. Ben özellikle bu Anadolu köşesine, uzak Muş ilimizin Bulanık ilçesine gelerek burada sunum yapan eğitmenimize ve bizlere bu imkânı sağlayan Anadolu Grubu’na, Anadolu Vakfı’mıza çok teşekkür ederim. Gerçekten çok anlamlı ve önemli bir proje yönetiyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum.”
 
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven: “Eğitime sürdürülebilir katkı sağlamak istiyoruz”
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Anadolu Vakfı olarak 35 yılı aşkın süredir eğitim alanındaki ihtiyaçlara odaklandıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
 
“Anadolu Vakfı olarak, eğitime sürdürülebilir bir katkı sağlamak önceliklerimiz arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle öğrencilere ve eğitimciler için değer yaratmak hedefiyle önemli projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyoruz. ‘Değerli Öğretmenim’ projesini, ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençlerimize yol gösteren öğretmenlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için geliştirdik. Öğretmenlerimizle birlikte eğitim kurumlarında görev yapan idarecilerimiz de verdiğimiz eğitimlere katılım gösteriyor. Günümüzde, mesleki yeterliliğe sahip olmanın yanı sıra, analitik düşünebilen, öz güven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen bireyler başarı kazanıyor. Biz de seminerlerimizde öğretmenlerimizin kendi yeteneklerinin farkına varmaları, iletişim becerilerini artırmaları ve vizyonlarını geliştirmeleri için çaba gösteriyoruz. Öğretmenlerimizden iyi birer lider yaratmak, geleceğimiz olan çocuklarımızın da iyi yetişmesini sağlayacaktır.”
 
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, gösterdikleri ilgiden dolayı Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, “Değerli Öğretmenim” projesine Türkiye çapında devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 
Genç öğretmen Keskin: “Anadolu Vakfı sayesinde öğretmen olabildim”
“Değerli Öğretmenim” etkinliğini gerçekleştirmek üzere Muş’un Bulanık ilçesinde bulunan Anadolu Vakfı’nın temsilcileri, eski bir Anadolu Vakfı bursiyeri olan ve Muş’ta öğretmenlik yapan, Meryemana Keskin ile bir araya geldi. Meryemana Keskin adlı genç öğretmen, “Ben Anadolu Vakfı sayesinde okuyabildim, Anadolu Vakfı sayesinde öğretmen olabildim," diyerek samimi bir şekilde duygularını ifade etti.  Anadolu Vakfı’nın temsilcilerine gururlu ve duygusal anlar yaşatan buluşma, etkinliğin unutulmaz anlarından biri oldu.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)