adscode
adscode

ANADOLU’NUN ORTA YERİNDE İNGİLİZCE SOKAĞI OLUŞTURAN ÖĞRETMEN

Bir Resim Bin Sözcüğe Bedeldir

ANADOLU’NUN ORTA YERİNDE İNGİLİZCE SOKAĞI OLUŞTURAN ÖĞRETMEN
Eğitim
Ülkemiz yabancı dil öğretiminde maalesef istenen seviyeye ulaşamamıştır. Bunun birçok nedeni vardır. Küçük yaş gruplarındaki öğrencilere daha zevkli, eğlenceli ve renkli öğrenme ortamı sunmak için görsellere başvurulması son derece önemlidir çünkü bu görseller sayesinde öğretim daha kalıcı hale gelebilmektedir. Bir resim bin sözcüğe bedeldir. Sözlerle anlatımı çok zor olan bir sözcük, bir yapı görseller yardımıyla kolayca anlatılabilir. Bunları göz önünde bulunduran İngilizce Öğretmeni Gürsel Bayındır, Anadolu’nun orta yerinde bir devlet okulu olan Kırşehir Prof. Dr. Erol Güngör Ortaokulunda İngilizce Sokağı oluşturdu.
 


Tamamen görsellerden oluşan sokakta yerlerde ayak izlerinden oluşan günlük konuşma dilinde en çok kullanılan 100 kelime kullanıldı.
 

Öğrenciler Gizil Öğrenmeler Yapıyorlar
 Öğrenciler koridorlardan gelip geçerken istemeden de olsa oradaki kelimelere bakıyorlar ve gizil öğrenme oluşuyor. Ayak izlerinde kelimenin hem İngilizcesi hem de Türkçesi bulunmaktadır. Koridor duvarlarında farklı ünitelerin görsellerle tanıtımı bulunmaktadır. Kapılarda sınıfa girerken öğrencilerin daha iyi motive olmalarını sağlamak için kapı giydirmeleri mevcuttur. Bu kapı giydirmelerinden bazıları İngiliz kültürünü de yansıtmaktadır. Tavanda hava durumlarını belirten İngilizce görsellerle karşılaşıyorsunuz. Yerde hayvanların bulunduğu bir yapay çiftlik görseli vardır. Merdivenlerde günlük dilde ve okulda konuşulan cümle kalıplarını görüyorsunuz. 
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Seneye 5. Sınıfları Hazırlık Sınıfı Yapma Planı da Göz Önünde Bulundurulmuş
Bu koridor yapılırken Milli Eğitim Bakanlığı’nın seneye 5. Sınıfları hazırlık sınıfı yapma planı da göz önünde bulundurularak o sınıfların olduğu koridor seçilip görsellerle donatılmıştır. Yapılan çalışmaların bütçesi hayırseverler tarafından karşılanmıştır. Sokağın yapımı öncesinde ve süresince okul idaresinin de desteğini alan Bayındır bu hayalini gerçekleştirdiği için son derece mutlu olduğunu ifade etti. Bayındır son olarak, bu sokağı yapmaktaki amacını öğrencilerin daha kısa sürede daha kalıcı şekilde ve İngilizceyi zevk alarak öğrenmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi. 
 



Şahin Aybek

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)