adscode
adscode

Animasyon meraklılarına yeni filmler

Türkiye'nin ilk üç boyutlu animasyon filmi "Uzay Kuvvetleri 2911" ile klasik Tarzan öyküsünün yeniden işlendiği "Tarzan"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda animasyon, gelecek günlerde beyaz perde de…

Animasyon meraklılarına yeni filmler
Kültür Sanat
Teknolojinin gelişmesiyle sayıları her geçen gün artan animasyon yapımlar, hem küçük hem de büyük sinemaseverleri salonlara çekecek. 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin ilk üç boyutlu animasyon filmi "Uzay Kuvvetleri 2911" ile klasik Tarzan öyküsünün yeniden işlendiği "Tarzan"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda animasyon, gelecek günlerde beyaz perde de olacak. 

"Ormanların çocuğu Tarzan"

Sinemanın bilinen en eski karakterlerinden "Tarzan", mayısta seyirciyle buluşacak. Alman yapımı animasyon macera filminin yönetmenliğini Reinhard Klooss üstleniyor. Film, klasik Tarzan öyküsünü yeniden kurgulayarak bir aile filmi çerçevesinde beyaz perdeye taşıyor. Üç boyutlu çekilen filmin kadrosunda ise Kellan Lutz, Spencer Locke, Robert Capron ve Jaime Ray Newman gibi isimler görücüye çıkacak.

"Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk"

Rob Minkoff'un yönettiği, animasyon macera filmi "Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk" ailecek izlenebilecek bir yapım. Filmde Ty Burrell, Max Charles ve Ariel Winter rol alıyor. Gelecek ay vizyona girecek yapımda, en dahice icadı olan Wabac makinesini kullanan Mr. Peabody ve onun evlatlık oğlu Sherman'ın, çıktıkları zaman yolculuğu ve yaşadıkları maceralar anlatılıyor.

"Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu"

Haluk Bilginer'in seslendirme ekibinde sinemaseverlerin karşısına çakacağı "Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu", önümüzdeki günlerde izleyiciyle buluşacak. Film, 1600'lü yıllarda yaşamış, tarihimizin en önemli figürlerinden olan ve yaşadığı süre boyunca edindiği gözlemleri Seyahatname ismini verdiği önemli kaynakta bir araya getiren Evliya Çelebi'yi konu ediniyor. Animasyon türündeki filmin yönetmenliğini, gişe rekorları kıran Fetih 1453'ün görsel efektlerinde imzası bulunan Serkan Zelzele yürütüyor.

"Rio 2"

Komedi, macera filmi  "Rio 2"de, Minnesota'nın küçük bir kasabasında yaşayan Blu isimli evcilleştirilmiş Amerika papağanının, özgürlüğüne düşkün papağan Jewel ile tanıştıktan sonra Rio de Janerio'ya doğru çıktıkları maceralı yolculuk anlatılıyor. 

Oscar'a da aday gösterilen animasyon film "Rio''nun devam filmi olma özelliğini taşıyan yapım, nisanda beyaz perdede olacak.  

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2"

"Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2" haziranda sinema salonlarına gelecek. İlki Türkiye'de 2010'da gösterime giren çocuk filminin devam serisi 4 yıl sonra yeniden küçük seyircilerle buluşacak. Hiccup ve ejderhasının öyküsünün işlendiği devam filminin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi yine Dean De Blois üstleniyor.  

"Space Pirate Captain Harlock"

Yönetmenliğini Shinji Aramaki'nin üstlendiği Japonya yapımı "Space Pirate Captain Harlock", martta seyirciyle buluşacak. Macera bilim kurgu türündeki animasyon da gezengenler savaşı konu ediliyor. 

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu animasyonu yolda

Yönetmenliğini Şahin Derun'un üstlendiği, Türkiye'nin ilk üç boyutlu (Real D) animasyon filmi olan Uzay Kuvvetleri 2911'in, gelecek günlerde gösterime girmesi planlanıyor. Bilim kurgu türündeki yapım, kaos ortamındaki evreni kurtarmak için göreve çıkan Türk yapımı bir uzay aracını ve maceralarını işleyecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)